MVV’27 VR1 – Hpsv Vr1                                                Einduitslag 1 – 1

Is dat nu 1 punt gewonnen of 2 punten verloren?

Als je voor de wedstrijd tegen Hpsv zegt, je speelt gelijk dan zeg je inpakken en klaar, wedstrijd gespeeld en we gaan wijnen. Na de zeperd van vorige week vroegen velen zich af, kunnen we nog wel voetballen of was het echt een off-day.

In de kleedkamer de taken goed uitgelegd hoe we (lees ik) wilden voetballen. Na de 10-1 verlies van vorig jaar tegen hun waren we dus ook gebrand op een goed resultaat. We wilden onze spits in laten zakken op onze mid-mid en bij omschakeling aansluiten bij onze buitenspeelsters. Makkelijk verzonnen als coach, maar breng het maar over en nog belangrijker, voer het maar uit in het veld. We weten dat ze altijd doorschuiven en ja, jullie moeten het uitvoeren vandaag. We begonnen direct sterk met vooral goede coaching in het veld. We vonden elkaar en de bal werd lekker rond gespeeld en ook de openingen van links naar rechts waren heerlijk om te zien. Er werden posities overgenomen bij doorschuiven of erover heen gaan van de backs. Goed ook dat er vooral gedaan werd wat afgesproken was en dat de taken haast niet verzaakt werden. Het waren leuke aanvallen waarbij het dan net voor de goal minder goed ging, want als die er allemaal in gaan, dan had het bij de rust al klaar geweest. De 1-0 was overigens heerlijk om te zien. De bal werd heerlijk lang ingespeeld op onze rechtsbuiten die sneed naar de goal en in plaats van zelf te schieten gaf ze de bal af aan de opkomende linksbuiten, die vervolgens het net liet bollen, hij lag er in en dit was een aanval die klopte met het verhaal vooraf in de kleedkamer. Vlak voor de rust nog een heerlijke kans waarbij we alles goed doen, alleen door heel goed keeperswerk van hun doelvrouw voorkomen ze erger en de scheids fluit af voor de rust.

De tweede helft, ja de tweede helft, moet ik meer zeggen. Bij zo een heerlijke eerste helft weten we hoe het vaak is. Nogmaals doorgesproken wat we moesten gaan doen, want hullie gaan nu echt doorschuiven. Wissels moesten ook gaan plaatsvinden en ook dat betekent altijd een soort van verwarring in het veld. We beginnen toch weer sterk en we zien Hpsv doorschuiven. Het betekent ook bij balbezit en snelle omschakeling dat we toe kunnen slaan en dat konden we niet goed waarmaken in die fase. We verliezen de controle en ze komen heel vaak voor onze goal, waarbij ik me elke weer afvraag, hoe ze de ballen eruit krijgt met het voor de bal gooien van haar hele lichaam. Ik moet als coach dan toch een in mijn ogen vervelende wissel toepassen, maar we moeten meer snelheid en gevaar krijgen voor de goal bij de omschakeling om hopelijk de 3 punten in Maaaaasland te houden. We stichten genoeg gevaar, maar missen het “geluk” of het voetbalgogme voor de goal. Dan een scrimmage voor onze goal en via via komt die toch in de korte hoek en we kunnen de bal alleen maar oppakken uit het netje en verder gaan. Ze proberen het nog 10 minuten met doorschuiven omdat ook hullie de drie punten ruiken en we houden onze rug recht. Wisselen durfde ik niet meer, want 1 punt is zoals gezegd tegen Hpsv ook lekker, alleen ja, het had zo lekker geweest. We komen nog twee keer goed voor hun goal en daarna fluit de scheids af en gaan we met een “huh” gevoel naar de kleedkamer.

Moraal van deze wedstrijd: Juist als je denkt dat bij de intocht van Sinterklaas alle politievrouwen in Apeldoorn moeten zijn, dan staan ze toch gewoon allemaal in Maaaasland op het veld.

Meiden, in deze poule met deze uitslagen is het nog niet gespeeld. Als jullie in zulke wedstrijden er staan, dan beloofd het nog wat voor de andere wedstrijden. Op naar volgende week Ariston met misschien wel tegen onze oude keepster.

Fijn weekend en tot maandag.

Josephine.