De belangen waren duidelijk…de gedeeltelijke nummer 1 (MVV) tegen de nummer 3 (GDA). MVV had in de wedstrijdbespreking duidelijk de tactiek doorgenomen en wilde graag de minst gepasseerde ploeg van de afdeling blijven (6 goals tegen) want dan eindig je in de top 3 is de stelling van de trainer (en wetenschappelijk bewezen).  En die tactiek (die wij niet door vertellen want de tegenstanders lezen dit ook) werd keurig in het veld uitgevoerd. GDA is een ploeg met in de as oude 1e elftalspelers en dat was goed zichtbaar. Slim en gedreven en af en toe een “handige” aktie met als doel ons uit het spel te halen. In de 1e helft stond het goed bij MVV. Wij gaven niets weg en kregen zelf (zoals altijd) 2-3 kansen de 1e helft. En als je er mee 2-3 krijgt moet je die wel afmaken. Want uiteindelijk kreeg GDA 2 cadeautjes (wellicht omdat de Sint was aangekomen) in de 1e helft en die benutten ze keurig. Dus met een 2-0 achterstand de rust in. In de rust werd rustig besproken wat anders kon en daaruit kwam dat MVV zich wel iets te makkelijk het kaas van het brood liet eten. Iets te onderdanig en teveel respect noemt de trainer dat.

De 2e helft liet NVV zien wat ze in huis hadden en door Aad werd het na een mooie solo 1-2. Geloof in 2-2 was er zeker. Dus met wat meer risico kwamen er ook meer kansen. Minimaal 5 (waarvan 1 op de paal en 1 van de lijn gehaald) telde wij er. Al met al werd er in de 90ste minuut nog 3-1 gescoord. Als MVV 2 net zo start als de 1e helft dan had die wedstrijd ook gewonnen kunnen worden. Dus een goede les.

Na de wedstrijd was er toch nog een leuk feitje. Velo (de nummer 1) had gelijk gespeeld. Dat betekent dat de laatste wedstrijd van de 1e periodetitel er toe doet. Dan speelt NVV thuis tegen Velo (op 14 december). Velo heeft in de 1e periodetitel dan 1 punt meer. Dus bij winst door MVV op 14 december is de periodetitel voor MVV. Bij verlies of gelijkspel voor Velo. Maar eerst weer naar volgende week kijken. Dan staat Ariston op het programma. MVV speelt thuis om 11.30 uur. En Sjaak (onze trouwe supporter). Beterschap. Wij hebben je gemist…dit was onze 1e verliespartij. Tot snel!