Met nog negen minuten op de klok van scheidsrechter Stijn Brouwer kwam er plotseling een einde aan het duel tussen de twee gelijkwaardige ploegen. Brandon Richardson van DWO mocht op dat moment een ingooi nemen aan de zijlijn, maar werd onwel en zakte vervolgens in elkaar. Toesnellende hulpverleners gaven hem bijstand tot het ambulancepersoneel het overnam. De schrik zat er flink in bij spelers, begeleiding en de toeschouwers. Voetbal werd ineens een volkomen onbelangrijke bijzaak. Het was voor iedereen even onduidelijk wat er zou gebeuren, maar de arbiter besloot heel wijs de wedstrijd te beëindigen.

Dan nog wat vertellen over de wedstrijd, want deze was boeiend te noemen. De hoge positie van beide teams zorgde er voor dat men vanuit de twee kampen voor de volle winst wilde gaan.

De Maaslanders startten behoudend om vooral maar niet in de val te lopen van de snelle en behendige buitenspelers van de thuisclub. Zo startend was bijna MVV 27-onwaardig, maar nood breekt nu eenmaal wetten.
Toch na zo’n vijf minuten hadden de bezoekers de schroom van zich afgeworpen en bouwde naarmate de tijd vorderde een overwicht op. In de 15e minuut had het scorebord al een aanpassing kunnen krijgen, maar een door Lourens van Rooijen breed gelegde bal werd door Dennis Louter op de paal gemikt. Diezelfde schutter mikte enkele minuten later net naast de paal.
Ruim een kwartier later was er dan toch die verdiende voorsprong. Haysam Aradelaziz pakte met de nodige inzet de bal af en gaf vervolgens Erik van Geest de kans de 0-1 aan te tekenen.

Tegen het verstrijken van de eerste helft kreeg DWO ook weer wat meer grip op het duel. Een vrije trap van Chadion Melfor werd door Jeroen Farber achterwaarts gekopt en de bal ging via de kruising over. In de 35e minuut werd doelman Jari Boon in de korte hoek verrast door Brandon Richardson (1-1).

Met nog twee minuten te gaan brak de minuut van Haysam Aradelaziz aan. De overijverige spits kon uit een vrije trap van Dennis Louter eerst via keeper Jim van der Leer binnen tikken (1-2) en daarna nog eens nadat het schot van Lourens van Rooijen was gekeerd door de doelman (1-3). Een heerlijke marge om aan de thee te gaan!

Dat DWO niets te verliezen had en volop de aanval koos na de onderbreking had iedereen kunnen voorstellen. Dat de partij reeds na zeven minuten weer in balans was wellicht niet.
Jari Boon moest bij de eerste de beste Zoetermeerse aanval al een schot van Jersylee Riley keren, maar enkele minuten was hij kansloos, toen Landi Valk voor zijn neus opdook (2-3).
In de 52e minuut werd het Chadion Melfor wel heel erg makkelijk gemaakt op te stormen en uit te halen (3-3). Nu werd het toch beide partijen toch een kwestie van keuzes maken. De wedstrijd was dan wel in evenwicht, beide ploegen zochten nog altijd de aanval, maar wilde toch ook niet nog eens een tegentreffer incasseren. De bedoelingen waren goed, maar tot het afschuwelijke moment in die 81e minuut zag men geen kans meer mogelijkheden tot scoren te creëren.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Sem Maaswinkel en Lars Kloet.

Update: Met Brandon Richardson gaat het naar omstandigheden gelukkig goed. Hij moet wel in ieder geval tot en met maandag in het ziekenhuis blijven ter observatie en voor onderzoek. MVV ’27 wenst Brandon veel beterschap en sterkte toe.

Opstelling: Jari Boon, Lars Kloet, Jordi Lems, Jaco Buynink, Sem Maaswinkel, Leon van Kersbergen, Erik van Geest (Fred van Maaswaal), Lourens van Rooijen, Haysam Aradelaziz en Dennis Louter.