Na een emotionele week en een weekend zonder voetbal was het zaterdag de taak aan het 3e om de uitstekende competitiestart een nog beter vervolg te geven. MVV’27 mocht afreizen naar de buren uit Maassluis om een beladen derby te spelen tegen rivaal Excelsior M 3.

Van trainers Hakan, Jacco en Jeroen werd van te voren niet verwacht duidelijk te maken wat voor belangen er op deze wedstrijd stonden. Met een gedeelde eerste plek en 1 punt meer dan de tegenstander zou deze zaterdag al vroeg in het seizoen kunnen bepalen of het 3e bovenin kan meedraaien. Met 14 goals voor en slechts 1 tegen uit de eerste vijf wedstrijden ging MVV’27 er dan ook vol vertrouwen tegenaan.
De eerste paar minuten stond MVV even onder druk, aan de hand van een doelpoging en dreiging uit corners, maar wist zich daar al snel onderuit te voetballen. Het 3e kreeg het betere van het spel en dit resulteerde in een aanval waarbij Bouke de achterlijn haalde en de bal voor de goal kon trekken. Hier stond, voor een inmiddels leeg doel, Thom te wachten en schoof de bal in het doel: 0-1.

Dit was geen reden voor de équipe van Copur en Co om gas terug te nemen, juist het tegenovergestelde gebeurde. Na goed drukken was Excelsior genoodzaakt de bal terug te spelen op de keeper. Door een te zachte pass zag Thom zijn kans schoon om de bal te onderscheppen, de doelman op randje 16 voorbij te spelen, en weer voor een leeg doel zijn 2e binnen te tikken: 0-2. MVV bleef sterk spelen en Excelsior kwam met maar weinig gevaar voor het rood-witte doel. Nog voor rust had Brady twee maal de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar de vleugelspits verzuimde de 3e Maaslandse treffer te maken.

Na de rust was het spelbeeld compleet omgedraaid, Excelsior had de bal en probeerde een gat in de verdediging te vinden. MVV kwam er voetballend vaak even niet uit en werd er dus een hoop strijdlust en concentratie gevraagd om de voorsprong te behouden. Echter was de tegenstander niet bij machte, mede door het compacte elftal van MVV, om voor serieus gevaar te zorgen. Zo nu en dan en na een aantal wissels was er de mogelijkheid om onder de druk uit te komen. Met als gevolg een mooie zigzag van Joris waarmee hij oog in oog met de keeper kwam. Helaas was de tank leeg en bleef de 0-3 wederom uit. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal en kon MVV met 3 punten in de tas weer naar Maasland.

Eens te meer een uitstekende prestatie van de mannen uit het 3e. Het staat nu gedeeld 1e met vv Zwaluwen 3, dat komende zaterdag naar sportpark de Commandeur komt voor een heerlijk affiche om de bovenste plaats op de ranglijst.

Opstelling: Mark van Barneveldt, Joost Paping (Sem Olierhoek), Joeri van Dongen (Thijs de Vast), Bret Rhijnsburger, Jan-Willem Louter (Michael van Vliet), Sjors Vreugdenhil, Joris Sonneveld, Brady van Stralendorff, Roan Dechering (Dennis Terlouw), Bouke Schippers, Thom de Koning (Michael Berrevoets).