Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat op 86-jarige leeftijd is overleden Bob Eilers. Bob was sinds een kleine twee maanden woonachtig in verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis, waar hij woensdagavond 23 oktober, nota bene een paar uur na een bezoekje van MVV ’27 Lief & Leed-commissielid Wouter Jansen, zijn laatste adem uitblies.

Ondanks dat Bob de afgelopen jaren vanwege zijn tanende gezondheid niet meer gesignaleerd werd bij MVV ’27, gaat Bob zeker bij de iets oudere MVV’er toch de geschiedenisboeken in als een zeer markante MVV’er. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet zijn zeer luide schaterlach, als hij in gezelschap weer eens een – zo vond hij met name zelf – zeer grappige opmerking had gemaakt!

Bob begon zijn voetbalcarrière bij Excelsior Maassluis, maar speelde daarna een aantal jaren in het rood/wit van onze club. Daarnaast was de voormalig stukadoor ook zeer actief als vrijwilliger bij MVV ‘27. Zo filmde hij, naast bijvoorbeeld de bouw van onze kantine en kleedkamers in 1974-1975, menig wedstrijd met zijn eigen (ietwat wiebelende) camera. Tevens monteerde Bob de films voor het jeugdkamp en was hij enige tijd wedstrijdsecretaris bij de junioren en sponsor/organisator van toernooien voor de damesafdeling.

De meeste bekendheid verwierf Bob echter als zogeheten gangoloog, een functie die in de MVV ’27 Jubileumkrant van 2007 als volgt werd omschreven: ‘Is van 10:00 tot 18:00 uur aanwezig, zet honderden bakjes thee voor de voetballende teams, ruimt de rommel op die anderen achterlaten, brengt de scheidsrechter koffie, thee of iets sterkers en zeult met een bos sleutels rond om andermans eigendommen te beschermen.’  Mooi is dat Bob vorig jaar op zijn 85e verjaardag (17 april 2018) van MVV-voorzitter Pieter van Rijs persoonlijk nog het speldje voor het 50-jarig lidmaatschap van onze club kreeg opgespeld.

Kortom, Bob Eilers is niet alleen heel belangrijk voor onze club geweest, maar heeft ook een onvergetelijke indruk achtergelaten. Daar was hij zelf overigens ook van overtuigd. Tegen Wouter Jansen sprak hij een paar uur voor zijn dood namelijk heel profetisch de volgende woorden: ‘Jullie zullen mij nooit vergeten’. Daar had en heeft Bob absoluut een punt. We zullen hem inderdaad nooit, nooit vergeten …

Rust zacht, ouwe reus, dank voor al je verdiensten en gezelligheid voor en bij onze club!

Wij wensen zijn naaste familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens de gehele MVV-familie, Bestuur MVV ‘27