In een uitermate boeiend duel moest MVV 27 uiteindelijk de punten toch aan het bezoekende Lyra laten, maar een gelijkspel zou de verhouding op het veld beter hebben weergegeven. De toeschouwers zagen twee elftallen aan het werk die er ondanks de miezerregen een meer dan aantrekkelijk potje van maakten.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/48889149956/in/album-72157711312535562/

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima fluitende Yodi Monteny uit Voorhout gaven de acteurs vol gas en golfde het spel op en neer. De eerste kans in het duel, na zes minuten, leverde al direct een treffer op voor de bezoekers. Een voorzet in het strafschopgebied werd door Fred van Maaswaal niet voldoende onder controle gebracht, waarna Robin Vijverberg van dichtbij geen probleem had af te drukken (0-1). Na deze opening regende het werkelijk kansen over en weer, maar het net werd lange tijd niet meer gevonden. Een heerlijke open strijd ontstond in een hoog tempo.

MVV 27 kon zich wellicht beklagen over het weinige geluk bij de afronding, maar daar ben je natuurlijk zelf grotendeels verantwoordelijk voor. Leon van Kersbergen schampte de lat na een voorzet van Lourens van Rooijen. Daarnaast speelde de Lierse doelman Khalid el Menkouzi een zeer sterke partij.

Het was niet alleen MVV 27 die de kansen onbenut liet, ook Lyra kon er wat van. De bezoekers waren heel dicht bij een tweede treffer toen Marc den Toom doelman Jari Boon al gepasseerd was, maar linksback Jaco Buynink zijn mogelijkheid via de eigen paal onklaar maakte.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/48889333032/in/album-72157711312535562/

In de 36e minuut veerde heel Maasland op toen een voorzet van Dennis Louter door Lourens van Rooijen vanuit een lastige hoek knap werd binnen geschoten (1-1).
Vervolgens waren er nog kleine kansen voor Erik van Geest (kopbal met te weinig kracht) en Harm Voogt (vlammend schot), maar met een deling ging men aan de thee.

De eerste vijf minuten na de wisseling van helften speelde MVV 27 wat slordig en moest weer even terug zien te komen in het goede spel van voor de rust. Vervolgens sprintte Harm Voogt weer eens mee over de rechtervleugel en kon alleen afgeremd worden door de Lierse doelman.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/48888629563/in/album-72157711312535562/

Lyra kwam in de 55e minuut toch weer op voorsprong. Erwin Zeestraten werd knap vrij gespeeld voor het doel en vond via de benen van Jari Boon het net (1-2). Zo moest MVV 27 weer in de achtervolging en mikte Jordi Lems na een prima aanval net naast de linker paal.

De Maaslandse doelman daarentegen moest vervolgens weer redding op een poging van Marc den Toom en even later vochten beiden weer een duel uit, echter ook weer zonder treffer tot gevolg. Jari Boon verslikte zich bij een uittrap en schoof de bal in de voeten van de Lierenaar die kennelijk zo schrok van de kans dat hij een mislukte lob produceerde.

Aan het gebrek aan kansen lag het voor MVV 27 niet, want ook in de laatste twintig minuten waren er nog eens vier grote kansen te noteren, maar het vizier stond helaas niet op scherp.
Het scorebord van MVV 27 gaf na het laatste fluitsignaal weliswaar een eindstand van 1-1 aan, het had zeker niet misstaan, maar de equipe van ex-MVV 27-trainer Pim van der Hoorn ging er toch echt met de winst vandoor.

Beide ploegen maakten vandaag dus reclame voor aantrekkelijk en aanvallend voetbal, al had MVV 27 er toch graag beter voor beloond willen worden. Toch moet men hier de positieve zaken uithalen en laat Naaldwijk er dan het komende weekend het slachtoffer maar van worden.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Lars Kloet.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Fred van Maaswaal (Mike van Uffelen), Lars Kloet, Jaco Buijnink, Leon van Kersbergen, Erik van Geest, Jordi Lems, Lourens van Rooijen (Rodney Remmerswaal), Haysam Aradelaziz en Dennis Louter.

Foto’s van de wedstrijd