Afgelopen maand voegde het bedrijf Single Estate Coffee Roasters zich bij de groeiende groep sponsoren van MVV ’27. In bijzijn van sponsorcommissielid Christien van Rijs zetten directieleden Peter Hobert en Stefan van Uffelen hun handtekening onder het sponsorcontract.

Single Estate Coffee Roasters BV is een 100% dochteronderneming van BUD Holland BV, de pionier op het gebied van import – en export van exotische groenten en fruit in Nederland en daarbuiten. De directie van beide  bedrijven wordt gevoerd door twee Maaslanders: Peter Hobert en Stefan van Uffelen. Stefan (foto links) is al meer dan 40 jaar lid van MVV ’27 en speelt nog steeds zijn wedstrijden bij de veteranen. Ook zoon Mike (A-selectie) en dochter Sammy (VR2) zijn lid van de vereniging.

Single Estate Coffee Roasters is nu ongeveer 10 jaar actief als koffie-importeur en beschikt tevens over een eigen uiterst moderne specialty koffiebranderij in Maasdijk. De focus van het bedrijf ligt op de import van de best mogelijke koffies. De single origin koffiebonen worden rechtstreeks ingekocht, volgens het Direct Trade principe, bij koffieboeren uit onder meer Brazilië, Guatemala, Costa Rica, Colombia en Kenia. Ook worden jaarlijks de meeste koffies op de plantages door eigen mensen geselecteerd. De koffies worden verpakt en geëxporteerd in traditionele jute balen of in GrainPro zakken. Deze worden na aankomst opgeslagen in een volledig climate controlled warehouse.

Single Estate Coffee Roasters brandt al haar koffies zelf. In de branderij wordt het werk van de koffieboer uiterst zorgvuldig voortgezet. Hierdoor wordt gewaarborgd dat de koffie zijn unieke smaak behoudt.  De klantenkring van Single Estate Coffee Roasters is zeer divers en bestaat onder meer uit bedrijven, restaurants, koffieshops en particulieren. Maar ook diverse verenigingen behoren inmiddels tot de klantenkring. Vanaf nu behoort dus ook MVV ’27 tot deze laatste groep. Inmiddels is er gestart met de levering van filterkoffie, maar de intentie bestaat om ook vers gebrande koffiebonen te gaan leveren, waardoor het ook bij MVV ’27 in de toekomst mogelijk zal zijn om bijvoorbeeld een verse espresso, cappuccino of latte macchiato te bestellen. Heerlijk, toch!?