Nadat we op basis van de weersvoorspelling rekening hielden met een regenachtige ochtend, reisde de JO9-1 met hun trouwe supporters in het zonnetje af richting ’s-Gravenzande. Het bewijs dat niet alleen na regen zonneschijn komt, maar dat ook voor de regen de zon schijnt. Het hele team, inclusief Luuk die nog steeds geblesseerd is, is aanwezig. Gelukkig gaat het met Luuk de goede kant op, zodat hij hopelijk over een paar weken weer deel uitmaakt van de wedstrijdselectie. Geduld is een schone zaak.

In de eerste helft staat Daan op doel. Nees start het eerste kwart op de bank. Vanaf de aftrap gaat MVV ’27 in de aanval. Al na een paar seconden krijgt Amoz zijn eerste kans na een mooie voorzet van Guido. De bal wordt weggewerkt door FC ’s-Gravenzande. Goitom vangt deze weggewerkte bal echter op bij de middellijn, geeft een steekpass naar Amoz die de bal mooi in het doel schiet. 0-1! Na de 0-1 blijft MVV ’27 aanvallen. Al snel na de 0-1 probeert Tijn de bal in het doel te krijgen. Dit schot wordt gekeerd door FC ’s-Gravenzande. Na meerdere schoten van Amoz en Merlijn verplaatst het spel zich naar de helft van MVV ’27. Daan moet even in actie komen. Hij schiet de bal vervolgens uit richting de middellijn, waar Guido de bal oppikt. Guido loopt richting het doel en haalt uit. 0-2! De laatste actie in het eerste kwart is van Merlijn, die mooi wegdraait met de bal en hem van grote afstand fantastisch in het doel krult. 0-3! Tevreden gaan onze mannen voor een korte bespreking naar de kant. Deze eerste klap is zeer zeker een daalder waard.

Het tweede kwart komt Nees het team versterken en gaat Amoz even rusten. MVV ’27 gaat verder waar het gebleven was. Een mooie aanval gaat na een voorzet van Guido door Tijn erin. 0-4! Nees komt op volle snelheid een paar keer mooi op langs de rechterflank. Bij een van Nees’ vernietigende schoten bokst de keeper van de tegenpartij hem er keurig uit. Jammer voor ons, maar een mooie actie van deze keeper. Vlak na deze actie krijgt MVV ’27 een penalty na een handsbal. Deze gaat net naast. Het spel gaat nu iets meer op en neer. Het lijkt in deze fase wel of onze zeer snelle en vaardige speler Goitom op alle posities in het veld staat en de bal verovert. Bij een van deze veroveringen krijgt Merlijn de bal aangespeeld. Hij rent met de bal naar voren, Tijn loopt hierbij slim mee om de verdediging in verwarring te brengen. Merlijn besluit uiteindelijk zelf aan te leggen. 0-5!

Na de pauze komt Guido op doel te staan. In het derde kwart staat Goitom wissel. Waar onze doelman in de eerste helft nog weinig te doen had, start Guido met een prachtige redding. De bal wordt vervolgens door een schot van Nees ver naar voren gespeeld. Daan zet de turbo aan om deze bal te halen, wat hem lukt. Gelukkig heeft hij nog energie over om de trekker over te halen. 0-6! Een bijna identieke loopactie van Daan een paar minuten later resulteert in een voorzet aan Amoz. 0-7! Vervolgens komt Merlijn met een mooie dribbel en schijnbewegingen voor het doel. 0-8!

Doordat de ballen er veelvuldig ingaan, zie je bij onze spelers een te grote focus op het maken van doelpunten waarbij het verdedigende werk verslapt. De 1-8 is hier een voorbode van. Na dit doelpunt maakt Daan op een voorzet van Amoz nog wel de 1-9, maar vervolgens vallen de tegendoelpunten opeens vrij snel achter elkaar, 2-9, 3-9, 4-9. Guido voorkomt nog een doelpunt met een zweefduik. Het lijkt er op dat hoogmoed voor de val komt, onze mannen denken er in deze fase te makkelijk over. Gelukkig weten onze trainers Arie Jan en Maarten het team weer gefocust te krijgen. In ons geval staan de beste stuurlui gelukkig langs de lijn. Door goede coaching weten ze het tij nog te keren, en zorgt Tijn met het laatste doelpunt in de kruising voor de definitieve uitslag: 4-10.

Het was weer een heerlijke start van het weekend om naar dit team van toppers te kijken.