In een niet al te beste, maar wel uitermate spannende wedstrijd werden de doelpunten en dus de punten eerlijk verdeeld. Tegen de verhouding in namen de Maaslanders in het eerste bedrijf een 0-2 voorsprong die kort voor rustsignaal werd teruggebracht tot één treffer verschil en na de onderbreking moest men met ook nog de gelijkmaker accepteren. In het bij vlagen pittige duel werden ook de rode kaarten netjes verdeeld, beide één!

VV Schipluiden liet zien hoe je een duel dient te starten, want met de juiste felheid werd MVV 27 bestreden. De Maaslanders daarentegen startte veel te slap en dat resulteerde al snel in hachelijke situaties voor het doel van Jari Boon. De MVV 27-doelman schoot bij een terugspeelbal hard tegen de inkomende Pim Hoornweg en de bal verdween maar net naast het doel. Zo kreeg de thuisploeg in het eerste kwartier nog een aantal kansen waar MVV 27 nog bitter weinig tegenover kon stellen.

Rond de 25e minuut bereikte een dieptepass Dennis Louter die alleen nog af te rekenen had met ex-MVV 27-doelman Twan Lansbergen die al dan niet hands maakte op het randje van de zestien. Gebruld werd om een strafschop, maar scheidsrechter Ronald de Graaf kon dit niet goed genoeg beoordelen en liet verder spelen.

Tot aan deze mogelijkheid had MVV 27 de grootste moeite om van achteren uit een aanval op te bouwen, een vrije man viel nauwelijks te vinden. Nadat Jeroen Hoornweg in de 33e minuut namens de thuisploeg een fraai schot net buiten de kruising zag vliegen, kwam MVV 27 op voorsprong. Dennis Louter werd op zo’n 35 meter van het Schipluidense doel neergehaald en nam zelf de vrije trap. Mede gedragen door de wind belandde de bal in de verre kruising, een wonderschone treffer (0-1).

Het kon niet op, want vier minuten later werd de stand zelfs verdubbeld. Mike van Uffelen werd op het randje van de zestien aangespeeld en was doeltreffend met links (0-2). De Maaslandse toeschouwers wisten niet wat ze overkwam, want het was behoorlijk tegen de verhouding. Dat VV Schipluiden net voor rust tegen scoorde mocht dan ook wel terecht genoemd worden. Eerst redde Jari Boon nog knap op een hard schot van Chris van Beurden, maar in de 41e minuut moest hij capituleren. Koen Göbel gaf de assist en Pim Hoornweg drukte af (1-2).

Direct na de wisseling van helften nam VV Schipluiden weer het initiatief en Jari Boon had over werk niet te klagen. Voor MVV 27 was het prettig dat VV Schipluiden zich nogal eens in de luren liet leggen door de harde wind. Ballen vlogen harder voorbij dan mensen kunnen lopen. Een ietwat onbehouwen overtreding van Bret Rhijnsburger in de 52e minuut tegenover Koen Göbel zorgde dat MVV 27 in ondertal verder moest. Een en ander hield in dat de resterende spelers nog een stapje extra moesten lopen om de gastheren op afstand te houden. Wat dat betreft ontbrak het de Maaslanders zeker niet aan werklust.

Naarmate VV Schipluiden wanhopig naar de gelijkmaker op zoek was, kwam er meer ruimte om tegenaanvallen op te zetten en die zeker niet zonder gevaar waren. Zo bediende invaller Lourens van Rooijen op rechts Rick Zwaard en zijn schot werd met de voet gered door Twan Lansbergen. Diezelfde invaller slalomde even later fraai door de defensie van de gastheren, maar op het laatste moment werd de bal net voor zijn voeten weggemaaid.

Met nog elf minuten te gaan kreeg VV Schipluiden toch de verdiende gelijkmaker. Pim Hoornweg lag de bal breed en Chris van Beurden schoot binnen (2-2). Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, maar het enige wat de emoties nog teweeg bracht was de tweede gele kaart van Pim Hoornweg die Fred van Maaswaal hard aanpakte van achteren. De centrale verdediger had het in die tweede helft sowieso fysiek toch al lastig zat, nadat hij voor de rust een knietje in het dijbeen had gekregen.

Naast de rode kaart van Bret Rhijnsburger was er verder ook geel aan Maaslandse kant voor Dennis Louter en Leon van Kersbergen.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Fred van Maaswaal, Mike van Uffelen, Bret Rhijnsburger, Sem Maaswinkel, Leon van Kersbergen, Thijs de Vast, Rodney Remmerswaal (Lourens van Rooijen), Rick Zwaard (Haysam Aradelaziz) en Dennis Louter.