Na de eclatante 5-0 overwinning van vorige week, mocht het derde van MVV wederom aantreden. Dit keer stond een uitwedstrijd tegen ‘s-Gravenzande op het programma.

Het derde probeerde, net als in eerdere wedstrijden, vanaf de aftrap direct druk te zetten. De ploeg uit ‘s-Gravenzande leek hier zichtbaar moeite mee te hebben. Vooralsnog verliep het plan als gesmeerd. Aad bevestigde het goede gevoel door vanaf een meter of 25 de bal fortuinlijk over de keeper te krullen: 0-1. Hierna volgde een periode van overmacht van de ploeg uit Maasland waarin duidelijk werd blootgelegd dat de thuisploeg de mindere was. In deze fase beloonde MVV zichzelf uiteindelijk in de persoon van Joris, hij zorgde met een droge schuiver voor een 0-2 voorsprong. MVV zat zo voor de rust op rozen, en leek controle te hebben.

Het tweede bedrijf kenmerkte zich vooral door slordigheden. MVV vergat de derde treffer te maken waarmee de wedstrijd gespeeld zou zijn. Hierdoor maakte het derde zichzelf onnodig moeilijk, niet in de laatste plaats omdat ‘s-Gravenzande er een lompe, ongecontroleerde speelstijl op nahield waardoor het voetballen lastiger werd. Dit resulteerde in een rommelige tweede helft. Uiteindelijk werden de heilige 3 punten veilig gesteld. Hoewel er nog genoeg verbeterpunten zijn, kan het derde met een positief gevoel terugkijken op de start van het seizoen.

A.s. zaterdag volgt de uitwedstrijd bij Maasdijk. Tot dan!

Opstelling: Mark, Joost, Bram, Ricardo (Niels), Michael, Sonny, Joris, Thom (Sem), Kees (Jordi), Bouke & Aad