Na een lange voorbereiding begon vandaag dan eindelijk de competitie met als tegenstander Hermes DVS uit Schiedam. Aan het weer kon het niet liggen, dus was het zaak om de eerste driepunter te pakken. Er werd gekozen om vroeg druk te zetten op de tegenstander en dat pakte goed uit. Na een aantal goede kansen was het raak, Joris kreeg na een mooie actie van Sander de bal op randje zestien en schoot hem in de lange hoek: 1-0. Even daarna pakte een speler van Hermes snel achter elkaar twee keer geel en dus moest Hermes door met 10 man. Later kon ook een zeurderige trainer van Hermes vertrekken wegens commentaar op de leiding. MVV ging tevreden de rust in met een 1-0 voorsprong.

In de rust werd er besproken dat het derde vooral geduld moest hebben bij het uitspelen van de kansen. Dit plan werd in de 2ehelft uitstekend uitgevoerd. Er was nog wel even een moment van gevaar van Hermes waarbij MVV goed weg kwam, maar kort daarna werd de score opgevoerd. De corners en vrije trappen van Thom de Koning waren vandaag op maat, waardoor Bouke zijn kracht kon benutten. Hij kopte de bal op de lat, waarna die er als de kippen bij was om de rebound in te schieten. 

Na wederom een goede corner van Thom kopte Bouke de bal knap over de keeper heen: 3-0. Ondertussen was Jessy ingevallen en die werd al snel instelling gebracht. Via een puntgave voorzet van Joost kopte hij de 4-0 tegen de touwen. Nadat Bouke er al twee had gemaakt wilde die natuurlijk voor zijn hattrick gaan. En dat lukte! Hij zette de aanval zelf op en kreeg de bal met een klein beetje geluk mee en bleef rustig voor de keeper:  5:0. 

5-0 bleef ook de uitslag en dit was het resultaat waar we op hoopten. Een start met veel doelpunten voor én geen tegendoelpunt betekent dat MVV voorlopig op de eerste plaats van de competitie staat! Maar deze w eek zal er weer naar de aankomende zaterdag gekeken worden. Tegenstander dan: ’s-Gravenzande 5 uit om 12:45.

Opstelling: Mark van Barneveld, Joost Paping, Lars Kloet, Sem Olierhoek (Ricardo Schippers), Joris Sonneveld (Niels Planken), Sonny Assenberg, Thom de Koning (Jessy Zwaard), Sander Quick, Aad Srinarasit (Roan Dechering), Bouke Schippers.