De aftrap aan de Lavendelstraat was al om half twaalf in Maassluis. MVV was vandaag goed uitgeslapen ,want na wat aftasten over en weer ,nam MVV brutaal het initiatief , door snel te storen, waarbij opviel dat het gehele elftal wilde werken voor elkaar.

Het speelveld werd klein gehouden, maar zeker over de vleugels was er dreiging via Dennis Louter en Rick Zwaard.
In de 11e minuut werd dit beloond door Dennis Louter;  na een schitterende solo met zijn 1e doelpunt van de wedstrijd 0-1..
Excelsior wilde wel, maar Fred van Maaswaal zette zijn verdediging goed neer en Excelsior kon nauwelijks tot uitgespeelde kansen komen.
Via een uitstekende vrije trap van Harm Voogt , kwam Dennis Louter binnen de 16 aan de bal en schoot beheerst de 2-0 binnen.

Om tactische redenen wisselde Excelsior de 1e helft al twee spelers en dit leverde direct een doelpunt op in de 32e minuut . MVV moest even terug, maar herstelde snel het verschil.
Via een prima lopende aanval over veel schijven, kwam de bal bij Sem Van Maaswinkel. Die haalde prachtig van afstand uit, zodat MVV met een 1-3 ruststand de kleedkamer op kon zoeken.

Na de rust ging MVV direct weer door met aanvallen. Kennelijk was er in de pauze berekend wat er nodig was om Excelsior uit te schakelen qua doelsaldo.
Door slecht uitverdedigen van Excelsior kwam de bal voor de voeten van Thijs de Vast ,die zijn goede wedstrijd bekroonde met een mooi doelpunt : 1-4!!

Met nog 40 minuten te gaan …zou het dan toch lukken?
Via een snelle omschakeling werd Dennis Louter op tijd weggestuurd en scoorde hij de 1-5  !!
MVV behield de controle over de wedstrijd met goede wissels .

In de 70e  minuut kreeg Excelsior een strafschop mee na een overtreding van Mike van Uffelen. Jari Boon was echter de hele wedstrijd al goed op dreef en stopte deze penalty.!!
Door deze zeer knappe prestatie tegen de hoofdklasser gaat MVV verder ‘bekeren’ , aangezien VDL slechts met 3-1 won van WFB.

Zaterdag begint de competitie tegen Loosduinen. Met deze teamspirit en spelvreugde verwachten de supporters een mooi seizoen.

Opstelling MVV: Jari Boon, Harm Voogt, Fred van Maaswaal, Mike van Uffelen, Bret Rhijnsburger (Jaco Buijnink), Thijs de Vast, Leon van Kersbergen, Sem van Maaswinkel, Dennis Louter, Erik van Geest (Remmerswaal), Rick Zwaard (Finn Verpaalen).