De eerste (competitie)wedstrijd na de zomervakantie, prachtig zonnig weer en vele ouders aanwezig om aan te moedigen. De samenstelling van ons team is bijna ongewijzigd en met een aansprekende tegenstander uit de buurt, zijn alle ingrediënten aanwezig voor gewoon een leuke pot voetbal.

MVV’27 start goed, een eerste kans voor Daan eindigt naast het goal maar keeper van Lyra is blijkbaar zo onder de indruk dat zijn weifelende optreden een minuut later direct door Luuk wordt afgestraft. Hij pakt bal op en scoort 1-0. Lyra is nu wakker en stoomt op naar goal MVV maar Nees, Merlijn en keeper Amoz geven ze weinig kans. Eerste pauze, Daan en Guido worden vervangen door Tijn en Goitom. MVV gaat weer furieus van start, de keeper van Lyra reageert goed op een actie van Luuk maar Tijn scoort vanuit de rebound 2-0 en niet veel later ook 3-0. Nu ook eerste serieuze kans voor Lyra maar Amoz is op tijd z’n goal uit. Een verdedigingsfout bij MVV, stelt Lyra in staat om op  3-1 te komen. MVV toont ‘vervolgens aan dat het éénmalig overslaan van de woensdagmiddagtraining géén gevolgen heeft. Een schitterende tikkie-takkie aanval via 3 a 4 spelers met Tijn als laatste bezorgt MVV de 4-1 en Tijn een echte hattrick. Met een strak bekeken schot zorgt Luuk voor een comfortabele 5-1 ruststand.

In de rust wordt keeper Amoz vervangen door Guido. Dit werkt blijkbaar bevrijdend voor Amoz want ook hij maakt een hattrick zodat MVV de voorsprong uitbouwt naar 8-1!

Eerst verovert Daan de bal, speelt naar Tijn en Tijn breed langs de Lyra-keeper naar Amoz, 6-1. Vervolgens staat Amoz op de juiste plaats bij een voorzet van Daan, 7-1, en bij de 8-1 verovert Amoz zelf de bal om vervolgens recht op de goal van Lyra te gaan en hard in te schieten.

Van Lyra was meer tegenstand verwacht maar helaas voor hen was MVV nog niet klaar.

In het laatste kwart van de wedstrijd wordt de score nog meer opgevoerd. Luuk passt naar Nees die het overzicht behoudt en keurig de bal doorspeelt naar Goitom. Hij kent géén genade, 9-1 en is vervolgens los. Goitom scoort vervolgens ook 10-1 en met een mooi schoot van afstand 11-1. Ook hij maakt dus een echte hattrick. Daan maakt het dozijn vol, 12-1!

Nu wil iedereen bij MVV scoren waardoor de deur naar het MVV-goal soms wagenwijd openstaat.  Lyra krijgt zowaar nog 2 grote mogelijkheden maar keeper Guido toont zijn keeperstalent en komt beide keren op tijd z’n goal uit.

Dit was echt genieten, geweldige teamprestatie en ook wat een spelvreugde!

Hopelijk de voorbode van geweldig seizoen 2019-2020 maar één zwaluw maakt nog géén zomer………