MVV’27 VR1-Rozenburg VR1                Eindstand 2-0

Zakelijke overwinning!!! Zullen we wel of niet verslagen gaan schrijven dit seizoen? Wordt het nog wel gelezen en is het nog wel van deze tijd? Ach, we gaan er gewoon weer voor.

Twee weken getraind met een klein gezelschap en eigenlijk viel het conditioneel best mee en liepen de oefeningen best wel lekker. Dan toch de eerste wedstrijd voor de beker tegen een tegenstander die we niet eerder hadden gehad. Leuk, interessant en ach het is maar een beker- of oefenwedstrijdje. Toch staan de koppies al meteen strak in die kleedkamer en dat vind ik dan toch wel weer prettig. Jullie gaan deze wedstrijd al serieus nemen, niks een oefenwedstrijd. We willen punten en dooooor.

We beginnen lekker en merken dat Rozenburg niet voor niets gepromoveerd is, ze kunnen de bal aardig rondspelen en met die bewegelijke voorhoede komen ze redelijk veel in de buurt van onze 16. Onze Lani haalt ons daar heel vaak weg van een doelpunt, lekker hoor. Uiteraard zit het bij ons over het geheel goed en met leuke combies staan wij ook geregeld voor hun goal. Na een lekkere aanval haalt Larissa keihard uit en raakt de perfecte kruising (ik had mijn zakdoekje al gepakt) waarna Robin alert is en de 1-0 inschiet. We krijgen hierna echt de overhand op het veld en met lekkere aanvallen komen we 2 keer recht op de keeper af en DejaVu recht in de handen of tussen de benen. Vervolgens nog een heerlijke steekpas van Ras op Gaab en helaas gaat die aan de verkeerde kant van de kruising net naast. Als we die allemaal hadden benut dan was het klaar geweest, nu hielden ze nog hoop.

De 2e helft kan ik eigenlijk in een paar woorden samenvatten, ongecontroleerd, geen rust aan de bal, megawarm, veel gewissel, al met al paniekerig. Aan de andere kant hadden we 3 hele mooie aanvallen waarvan er 2 net niet lukten en de ene van Keash wel en met een heerlijk boogballetje kon ze de 2-0 maken. Veel werk aan de winkel met de trainingen en dan vooral de nadruk op het slappe pootje bij aannames. Verder meiden een zakelijke overwinning met een Rozenburg dat best wel ver gaat komen in de competitie. Complimenten weer voor jullie megainzet met deze warmte.

Moraal van deze wedstrijd: Jij bepaalt of je gaat voor elke bal en niet dat ronde ding wat ze bal noemen.

Tot maandag of ietsje later, Josephine.