Afgelopen dinsdag trainde Robin van Persie zomaar mee bij VDL, maar in het bekerduel tussen de buren deed hij voor de Maaslanders gelukkig niet mee. Maar de thuisploeg had in de slimme Kees Ketting een goede vervanger in het veld staan. Met drie treffers voor de theepauze zorgde hij voor een uiteindelijk onoverbrugbare achterstand (3-1) voor MVV 27. De ploeg van Peter Broekman liet zich gedurende die eerste periode aftroeven en was slordig in de passing.

De eerste speldenprik echter was van Rick Zwaard die binnen 60 seconden VDL-doelman Kemal Fakili aan het werk zette. Vier minuten later mocht men aan de andere kant van het veld juichen. Vanaf de linkerkant gaf Richie Victor een strakke voorzet die door Kees Ketting uit de lucht via de lat knap werd binnen geknald (1-0).
Binnen zeven minuten stond er al een gelijke stand op het bord. De hoekschop van Dennis Louter werd doorgekopt door Rodney Remmerswaal, deze zomer overgekomen van VDL, en binnengekopt door Mike van Uffelen (1-1).
Tussen deze treffers kon MVV 27 zich verheugen op het feit van meer balbezit, maar was de dreiging van VDL groter te noemen.
Een te korte terugspeelbal van rechtsback Ronald Arkesteijn bracht Jari Boon in de problemen. De doelman verloor het onderlinge duel van Christian van Eijk en Kees Ketting kon vervolgens eenvoudig zijn tweede treffer in de 26e minuut aantekenen (2-1).

VDL bleef de Maaslanders opjagen in de duels, waardoor men eenvoudigweg te veel ballen inleverde. Met nog vier minuten te gaan voor het rustsignaal liet Fred van Maaswaal zich aan de linkerzijde bij een duel fysiek inpakken door Kees Ketting die daarna een vrije loop kreeg en de verre hoek vond (3-1).
In de extra tijd kwam MVV 27 toch weer eens in de buurt van het Maassluise doel, maar het schot van Leon van Kersbergen was te pareren voor Kemal Fakili.

Na de pauze stortte MVV 27 zich volop op de aanval en VDL leek er enigszins doorheen te zitten.
Leon van Kersbergen vuurde hard over de verre kruising, maar in de 66e minuut kwam MVV 27 toch weer een stukje dichterbij. Dennis Louter slalomde zich door de Maassluise defensie en een klutsbal belandde bij Rodney Remmerswaal die de stand op 3-2 bracht. Met verse krachten Lourens van Rooijen, Sander Quik en de van CION overgekomen Sonny Assenberg probeerden men VDL op de knieën te krijgen, maar dat bleek een te lastige klus. Dennis Louter kwam met een vrije trap nog aardig in de buurt, maar de VDL-doelman plukte die poging klemvast uit de hoek.

MVV 27 bleef er in geloven, maar de laatste kans in het bij tijd en wijlen pittige en emotionele duel was voor VDL’er Ryan de Roo die zijn vrije trap knap naar de kruising stuurde, maar Jari Boon redde even fraai.
Geel aan Maaslandse kant was er voor Rick Zwaard.

Opstelling: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Thijs de Vast (Sander Quik), Fred van Maaswaal, Mike van Uffelen, Erik van Geest, Sem Maaswinkel (Sonny Assenberg), Leon van Kersbergen, Dennis Louter, Rodney Remmerswaal en Rick Zwaard (Lourens van Rooijen).

Foto’s van de wedstrijd https://vksportphoto.com/project/684/