Whoohoo, we mogen weer! Met exact één uitstekende training in de benen zijn onze mannen vandaag helemaal klaar voor de nieuwe competitie. Onze teamnaam is veranderd van JO8-5 naar JO8-1, voor de rest is alles vertrouwd: de staf, de zeven spelers, de teamsponsor en de trouwe fans langs de lijn.

Het is even wennen: waar onze mannen normaalgesproken de eerste minuten de tegenstanders overdonderen, is het begin vandaag tegen Victoria wat minder scherp. Toch is het MVV ’27 dat als eerste dichtbij een goal is. Uit een corner knalt Julian de bal op de lat. Maar in plaats van 1-0 voor onze mannen, countert Victoria zich handig naar de eerste treffer: 0-1 dus. Kort voor het einde van het eerste kwart wordt de schade nog groter, wanneer de Vlaardingers hun tweede goal binnen tikken.

In het tweede kwart komt MVV beter in zijn spel, maar echt dichtbij een Maaslandse goal komen we niet. Mick vuurt een aantal keer op de Vlaardingse goal, maar zijn pogingen hebben net niet de goede richting. Aan de andere kant is Joris heel belangrijk door met een sterke ingreep de 0-3 te voorkomen. Vlak voor de limonadepauze scoort Mick uit een corner de belangrijke aansluitingstreffer; de ruststand is 1-2.

Trainer Stan houdt een vlammende peptalk, waarna de mannen een belegering beginnen tegen de Vlaardingers. In het derde kwart verdedigen onze mannen sterk en vuren de ene na de andere aanval af. Uit de mooiste aanval scoort Julian, na goede passes van Tygo en Levi, koel de 2-2.

In het laatste kwart breekt het verzet van Victoria. Julian maakt zijn tweede goal door de bal netjes in de verre hoek te krullen: 3-2. Even later doet Dean vrijwel hetzelfde, wat de vierde Maaslandse goal betekent. De vijfde goal valt als Jort bikkelt op het middenveld en Levi bereikt, die de Victoria-keeper het nakijken geeft: 5-2! Een afstandsschot dat Mick bijna weet te keren is het sluitstuk van een mooie eerste pot: 5-3.