Vandaag de laatste dag van het jeugdkamp 2019. We startte de dag vandaag met uiteraard een heerlijk ontbijt met in het bijzonder een beschuitje met suiker, de suikers waren hard nodig want er stond een moeilijke wandeltocht gepland in de ochtend. Om de 7 minuten vertrok een groepje om een uitgestippelde route te lopen, in het bijgeleverde tasje zaten tools om vragen te beantwoorden die gingen over deze route. In het tasje zat: een meetlint, een boomhoogte meter, kompas en een tabel waarbij je erachter kon komen wat voor soort boom het was. Ondanks de uitdagende tocht, was de wandeltocht wel heel erg leuk en leerzaam voor zowel de kinderen als de leiders.

Na een paar uur rondgelopen in de bossen van Loon op Zand, konden we gelijk aanschuiven voor de lunch. Na deze heerlijk gemaakte bammetjes stonden DE voetbalfinales alweer op het programma. Niet alleen de finales van het voetbaltoernooi, maar ook de finales van het Siamese voetbal toernooi. Het voetbal toernooi werd gewonnen door de Knotsgekke koters en het Siamese voetbal toernooi werd gewonnen door de UUUUUFFOOOO Gang.

https://flic.kr/p/2gNMkSg

Bij DE grote finale waar het ging om plek 1 en 2 straalde de professionaliteit ervan af. Voor deze finale was er een schitterend arbitrage team samen gesteld die bestond uit scheidsrechter P. van Rijs en zijn assistenten T.  Lansbergen en J. de Fockert. Deze mannen zorgden ervoor dat de finale zonder al te veel problemen verliep. Daarnaast werden zij voorzien van het VAR-systeem en ook deze kwam er aan te pas gedurende de wedstrijd.

https://flic.kr/p/2gNN82A

Na de wedstrijden volgde eerst een corveebeurt die overigens zeker nodig was omdat de meeste kamers niet heel schoon meer waren. Toen de corvee afgerond was, begonnen we aan de prijsuitreiking voor de Groep van de Week, de winnaars van de sportdag en de pupil van de week (C-tje, D-tje, E-tje en F-je van de week). Laatstgenoemde winnaars zijn door de leiding gekozen op het gedrag, inzet en omgang met anderen gedurende de kampweek. De winnaars hiervan kunnen dus zeker trots op zichzelf zijn! Daarop volgend de prijsuitreiking voor de Groep van de Week; Heel de week zijn er spellen gedaan, waarmee punten verdiend konden worden voor het resultaat voor de Groep van de Week. Het groepje met “Geen naam” is de uiteindelijke overall winnaar geworden! Na de prijsuitreiking gingen wij op de fiets richting restaurant “Bosch en Duin” voor een heerlijk frietbuffet, dit viel bij elke deelnemer van het kamp zeker in de smaak.

https://flic.kr/p/2gNMknP

Aangekomen bij het kamp was er nog even de mogelijkheid om te spelen en daarna werd al snel de kantine gevuld met een bont gezelschap. Heel de avond werd er gedanst en groot feest en kwam om een uur of 11 de tijd om te gaan slapen, aangezien de dag van vertrek morgen alweer is. We verwachten om 11:45 aan te komen bij het parkeerterrein van de club. Bij aankomst wordt iedere deelnemer nog verwacht voor een afsluitend praatje op veld 1.

Voor nu, weltrusten en tot morgen! De afsluitende reporters van jeugdkamp 2019