Vandaag stond het fabuleuze voetbaltoernooi op het programma. Dit toernooi maakt bij alle kampgangers altijd wel iets los, we zijn tenslotte een voetbalvereniging zoals u misschien wel in de wandelgangen vernomen had. We begonnen de dag met een gekookt eitje, een paar boterhammen en een warme kop thee. Na dit heerlijke ontbijt kon het programma voor vandaag beginnen. Rond klokslag 9 uur werd er gefloten en begonnen de ballen te rollen. De teams werden deze dag in 2 groepen gesplitst , waarbij de ene groep ’s ochtends de poule wedstrijden van het voetbaltoernooi speelde en de andere groep ook een voetbaltoernooi mocht gaan spelen , maar dan in een andere variant. Buiten het voetbaltoernooi om hadden we dus ook nog een ander soort voetbaltoernooi, namelijk: ‘Siamees voetbal’. Deze variant leverde hilarische taferelen op die u ongetwijfeld wel voorbij heeft zien komen op de social media kanalen van onze club. De kinderen werden per tweetal aan elkaar vast gemonteerd door middel van een fietsband en wat tiewraps, dit viel zoals u misschien wel begrijpt niet helemaal mee maar, na enige tijd hadden sommige duo’s hun motoriek weer aardig opgekrikt wat resulteerde in een mooi schouwspel waarbij niet alleen de kinderen dubbel lagen, maar ook de leiding niet meer bij kwam van het lachen. Bij het voetbaltoernooi waar heel deze dag eigenlijk om draaide werd er bij vlagen heerlijk gevoetbald. Het is schitterend om te zien wat onze jeugd allemaal in zich heeft en wij weten wel zeker dat er een paar spelers bij zitten die het gaan schoppen tot onze hoofdmacht.

https://flic.kr/p/2gNfi7D

Nadat allebei de poules hun ochtendprogramma hadden afgewerkt begaf iedereen zich richting de kantine om weer lekker wat brood en een glaasje Loonse weidemelk naar binnen te werken. Toen al het brood achter de kiezen zat werd er geswitched van discipline en gingen we weer van start. We hebben helaas het toernooi tijdelijk moeten staken vanwege hevige regenval, maar ja het meeste valt uiteindelijk wel naast je. Wanneer de lucht weer opklaarde en de zon zich stiekem ook weer een beetje liet zien werden de toernooien weer hervat. Rond 4 uur waren de poulefases afgewerkt en was er duidelijk geworden tegen wie er vrijdag om de punten gestreden gaat worden. Terwijl leiders Stanley, Kevin en Luke de BBQ aan de praat hadden gekregen werd er met de kids, leiders tegen de kinderen gespeeld. Zoals de keren hiervoor deze week trokken wederom de leiders aan het langste eind. Morgen wellicht een herkansing voor de kinderen.

https://flic.kr/p/2gNfiAj

Na de BBQ zijn we met de kampgangers nog het bos ingegaan om ‘Millenium at Night’ af te ronden, zodat er morgen duidelijk is wie er groep van de week wordt. Bij terugkomst hadden leider Stanley en Kevin de vuurkorf op de binnenplaats ontstoken en werd er rond de korf plaats genomen in een kring. Eerst werd nog even iedereen ingesmeerd met zonnebrand voor het verbranden (wat zijn ze toch goedgelovig), waarna iedereen een stokje met een marshmallow kreeg en deze geheel eigen bij het vuur mocht gaan warm maken.

https://flic.kr/p/2gNfhGa

Nadat het vuur zich langzaamaan doofde begaven de kampgangers zich richting hun vertrekken om een verfrissende douche te nemen. Zodat er weer lekker geslapen kon gaan worden, want zoals u weet zijn morgen de finales van het voetbaltoernooi en wil iedereen de laatste punten binnen harken om er zo misschien wel met de weekwinst van door te gaan. Het duurde dan ook niet lang voor er nergens meer uit de kamers geluid te horen was. Iedereen was onder zeil, dromend over wat er morgen wellicht te winnen valt. Voor nu zit het er op en gaan wij ook maar eens richting ons nest om zo morgen ook maar fit te zijn voor de finales.

Slaaplekker en tot morgen,

The Reporters from Loon on Sand