Daar is die weer, de beruchte woensdag van het MVV Jeugdkamp. Waarom? Standaard is dit de dag dat de vermoeidheid het wel eens kan winnen van het enthousiasme. Belangrijk dus om als begeleiding daarop net iets scherper te zijn halverwege de week.

De dag begon zoals altijd met een lekker ontbijt. Daar waar verreweg de meesten op kamp de dag beginnen met een boterhammetje hartig en zoet, begint Kevin de dag met een bal gehakt. Nee, dit is niet een gewoonte die hij heeft meegenomen van thuis, maar een presentje voor de laatste week Loon op Zand van deze kampdino.

Na het ontbijt tijd voor het eerste spel van de dag. En het is belangrijk om het goed te doen bij dit spel, omdat het zelden zo dichtbij elkaar stond tijdens een Jeugdkamp. Op het moment van schrijven hebben de nummers 10 t/m 3 een verwaarloosbaar verschil. Met dit in gedachten, togen de mannen af naar de het speeldecor van ‘Struinen door de Duinen’. Op vijf verschillende locaties werden er allerlei wedstrijden gespeeld tussen de teams. Van het graven van een zo diep mogelijke kuil (81 cm in 7 minuten was het record) tot aan het spelen van levend boter kaas en eieren. Kort maar krachtig keerden we na 1,5 uur weer terug bij het kamphuis.

https://flic.kr/p/2gMttXS

De middag stond immers in het teken van het zogenaamde ‘Gesplitst Programma’. De jongste groep (F + E) gingen trampoline springen bij Jumping XL, terwijl de ouderen naar het paintball terrein gingen in Kaatsheuvel. Hier werd de kindervariant in verschillende vormen gespeeld. Na een uur aanvallen, schuilen, rennen en schieten, mochten de kids zich nog even uitleven op twee leiders in konijnenpak. Zeer geslaagd!

https://flic.kr/p/2gMttT3

Na de traditionele nasi (wat was die weer lekker!) op naar de ‘Kruistocht in Spijkerbroek’. Bij 9 spelletjes konden de groepen punten verzamelen voor de Groep van de Week. Komkommer sjoelen, Jeu de Boulen en Jenga waren zomaar een aantal spellen. Tussendoor nog lekker taart gegeten, toe maar!

https://flic.kr/p/2gMttNo

De F en E gingen vervolgens vroeg naar bed, daar waar de ouderen nog even een film mochten kijken. Morgen staat het hoogtepunt op het programma, namelijk het Voetbaltoernooi. Snel slapen en tot het volgende verslag!

Met vriendelijke groet,

The Reporter