“Hoi Rick, met Jes… Zullen we vandaag de leiders en kinderen eens verrassen met een dagje in het zwembad in plaats van een voetbaltoernooi’.

https://flic.kr/p/2gLHUkC

8 uur is 8 uur. Dus we gingen om half 9 ontbijten. Na het ontbijt en een bezoek aan het winkeltje om nog wat lekkers in te slaan gingen we per fiets naar de Zidewinde. Maar Ho even, eerst natuurlijk een treintje maken om elkaar in te smeren tegen de sterke zon van vandaag. Om 11 uur kon de handdoek op het gras van de Zidewinde worden gegooid en vervolgens nam iedereen een duik in het zwembad. Natuurlijk hadden de dames weer gezorgd voor een lunch om de jongens kracht te geven voor een stevig duel stoeien met de leiders in het ondiepe bad. Helaas zijn er een paard jongens gestoken door zo’n vervelende vitessevlieg, maar dat deerde de jongens niet. De hele dag hebben wij het enorm naar ons zin gehad in het zwembad. Om klokslag 16:21 uur namen de stalen tweewielers ons weer terug naar het kamphuis.

https://flic.kr/p/2gLJGh8

Terug op het kamphuis kon iedereen nog even uitrazen, natte handdoeken en zwembroeken ophangen om te drogen en uiteindelijk schoof iedereen weer aan voor het diner in de eetzaal. Vandaag stond witlof (with love) en ‘het is wit en het ontploft/B(l)OEMkool op het menu en daarnaast was het vlees als de kippen(burgers) erbij. Een beetje appelmoest er ook nog bij voor de smaak.

Dan is het nu tijd voor een beetje informatie om de rest van jullie leven van te laten profiteren, klaar voor:

—De oehoe is de grootste uil ter wereld en ongeveer twee maal zo groot als de ransuil. Mede door zijn opvallende verschijning was de oehoe altijd een makkelijke prooi voor jagers. De oehoe is door de eeuwen heen sterk vervolgd en daardoor op veel plaatsen verdwenen. Dankzij beschermende maatregelen en herintroductie is een kentering ingetreden. Sinds 1997 broedt deze uil zelfs weer in Nederland.—

Zo en dan over vogels gesproken, na het eten gingen we levend ganzenbord spelen. De kinderen gingen zelfstandig in het speelbos te werk. Als team zworven ze als een groep trekvogels door het speelbos heen. Je zou zeggen : de f’jes hangen dan aan het vinkentouw, maar juist zij gingen vliegensvlug door het speelbos. Het is bijzonder dat een ieder na zo’n warme dag nog vol energie aan alle spellen deelneemt.

Na het levend ganzenborden mochten de teams zich omkleden om zo in boskleding het bos in te gaan! De heren mochten een geheel nieuw spel (Millennium bingo) uitwerken in het bos. Een spel dat ieder team punten op de bingo kaart moest verzamelen om zo een horizontale, verticale rij vol te krijgen. Natuurlijk moesten ze dit snel doen, om zo niet getikt te worden door de verdedigers van elk eigen gebied. Na anderhalf uur was een ieder moe maar voldaan!

https://flic.kr/p/2gLHUua

Daar hadden de kooksterren zich al op voorbereid! Met een lekkere pannenkoek en een nachtzoentje sloten we dag voor de F,E en D’tjes netjes om 00.00 uur af. De oudste koters hebben we met de 2 nieuwe kooksters Megan VOGELS en Noortjiehtjieh (geluid van een fietspomp) gedropt hier ver ver ver vandaan…….Zo gaan wij lekker slapen en mogen we morgen weer uitkijken naar een mooie dag! De dag van morgen staat in het teken van de m(iddel)eeuwen! Volg ons op instagram en facebook om live op de hoogte te blijven van deze mooie dag!

Doei Rick, doei Jess.