“Rick, met Jes…. zullen we ff het verslag maken van vandaag?”. Het was even wachten dit jaar, maar daar was ie dan, de ZON! Met een heerlijk ochtendzonnetje konden we om 8 uur scherp aan het ontbijt beginnen. De kooksters maken elke dag in alle vroegte al een heerlijk ontbijtje voor de jongens. Na het ontbijt vandaag is ons winkeltje opengegaan, want ja er moest natuurlijk wel het een en ander ingeslagen worden voor onze etappe vandaag. Geen gelletjes of andere supervoeding, nee gewoon de ouderwetse marsen en snickers met natuurlijk een blikkie cola om de fietspuzzeltocht uit te rijden. Half 9 startte de eerste groep waarna na elke 10 min een groepje werd weggeschoten. We hebben de omgeving weer goed verkend, de etappe leidde ons van Loon op Zand langs de dorpen Kaatsheuvel, Giersbergen, Waalwijk en Drunen. Een enkele keer materiaalpech (ketting eraf bij elke drempel) mocht de pret niet drukken. Tijdens de lunch konden de jongens even lekker afkoelen in een meertje, of toch al eventjes dat balgevoel weer terugkrijgen voor alvast het Voetbaltoernooi! Na de barre tocht zijn we even bijgekomen op het kamphuis en kon iedereen op het veld even een balletje trappen of in de speeltuin van de toestellen gebruik maken.

https://flic.kr/p/2gKXaNN

Een wedstrijdje Kinderen tegen de Leiders kan natuurlijk niet ontbreken tijdens kamp, deze week hebben we er zelfs al 2 gehad. De twee potjes waren behoorlijk spannend, maar de Leiders zijn vooralsnog steeds nét iets beter. Wie weet wat het derde potje deze week zal brengen!

https://flic.kr/p/2gKXaBF

Na een heerlijk prakkie met een ‘prutje’ mochten de teams weer strijden in het spel van onze kooksters. Geheel in het thema werden er Oud-Hollandsche Spelen gehouden, sjoelen, spijkerpoepen, koekhappen en ga zo maar door. Het kampsfeertje zit er weer heerlijk in! Na het spel van de meiden gingen de E en F naar bed om even die broodnodige uurtjes te pakken, de C en D mochten nog even verder met gezellige kroegspelletjes. U kent ze vast wel, Juffen, Hoger Lager en Jenga. Een en al gezelligheid hier!

https://flic.kr/p/2gKWqPk

Voor nu breien wij een Oud-Hollandsche trui..uhhh einde aan dit verslag. Morgen met het subtropische weer in het jaar 2000 (het Millenium) brengen we een bezoek aan het buitenzwembad in Sprang-Capelle. Ook de spellen Ganzen in het Millenium en Millenium at Night staan nog op het programma. Het belooft weer een topdag te worden!

Groetjes de kampleiding