Na een voor vele korte nachtrust stond er vandaag een heel druk programma op de agenda. Vandaag kon iedereen zijn talenten laten zijn tijdens de”Olympische spelos sportdag”. De sportdag was volledig in het teken van het thema van vandaag “Grieken en Romeinen”. Zo werd er o.a griekse yoghurt happen, in olijven levende spel, griekse goden peunen en nog veel meer van dat soort spellen gedaan.  Bij het spel griekse yoghurt happen, moest iedereen zich in een teil met yoghurt storten om vervolgens drie snoepjes zonder handen uit de teil te vissen. Dit zorgde uiteraard voor hilarische taferelen. 

https://flic.kr/p/2gK8oUD

Na dit intensieve onderdeel kreeg iedereen van de kooksters een heerlijke hamburger voorgeschoteld. Met een volle maag konden we op de fiets stappen richting Waalwijk, want daar kon het jagen op de vossen beginnen. Er waren zoals elk jaar weer een heleboel fantastische mensen opgetrommeld om er weer een onvergetelijke vossenjacht van te maken. Bij elke vos kreeg je een deel van de uiteindelijke lange rebus die opgelost moest worden. Na anderhalf uur slenteren door Waalwijk, gauw terug naar het kamphuis om een balletje te trappen met deze fantastische vossen om vervolgens weer de heerlijke voorgeschotelde prak naar binnen te schuiven. Maar de vossen weten allang, als het eten op is barst het feest los in de kantine, zo ook weer dit jaar. Wat een feest maken de kinderen er elk jaar van, na toch een korte nachtrust. Wat een energie!!! Maar dit was nog lang niet alles, want het jaarlijkse touwtrekken stond ook op het programma.

https://flic.kr/p/2gK8p4b

Met alle vossen nog steeds langs de lijn om alle kids aan te moedigen werden er veel krachten gebundeld om de tegenpartij naar de grond te krijgen. Dit stond allemaal onder het toeziend oog van oud kaderlid Remco Rodenrijs. Hij pakte maar weer wat graag de arbitrale rol op. Toen was het toch echt tijd om de vossen uit te zwaaien, want er stond nog een vierde en laatste onderdeel op het programma; De strijd of de Gladiolen. Hierbij moesten de kinderen naar Griekse en Romeinse namen op zoek in het bos om vervolgens een spelletje te doen. Ze konden de spelletjes vinden door op zoek gaan naar de gekleurde zaklampen.

https://flic.kr/p/2gK7Ep2

De oogjes werden nu toch wel echt heel klein dus hebben we een douche ronde, teekronde en een tandenpoets ronde gedaan en toen gauw naar bed. Het duurde welgeteld 5 minuten voordat heel het kamphuis sliep. Morgen hebben we weer een mooi programma voor de boeg, De Flintpuzzelstones tocht staat op het programma, op ze oudhollands ook wel de fietspuzzeltocht genoemd. Met in de avond de enige echte Oud-Hollandsche spelen georganiseerd door de kooksters. Wij hebben er zin in!!!

Oant moarn!