‘Hey Jess, met Rick.’ Na vele dagen, weken, maanden, jaren en zelfs voor sommigen onder ons een millennium is dan eindelijk het moment aangebroken, de dag van vertrek om er weer een mooie kampeditie van te maken. Vrijdagavond is met een nieuw record de vrachtwagen ingelaaaien. Met hulp van ouders, waarvoor hartelijk dank, konden de kinderen met een gerust hart zich op gaan maken voor de dag van vertrek. Zaterdag om 12:30 uur was het aan de begeleiding om koers te maken richting het vernieuwde Land van Kleef. Om 14:00 uur volgden 60 enthousiaste kampgangers. Eenmaal op het kamphuis aangekomen, hebben de jongens toegekeken hoe de leiders een parcours aflegden. Tijdens dit parcours kwamen zij vliegende sponzen, eieren, curry, meel, als prinses verkleedde (nieuwe) kooksters Noor en Megan en een opblaasbare stormbaan tegen.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/48393014062/in/album-72157709932539372/

Na dit spel liep het speelveld vol met wezens vanuit verschillende tijdperken. We hebben een cowboy gezien, maar ook een robot en een oermens kon niet ontbreken. Aan de hand van een gepersonaliseerd puzzelstukje hebben de jongens uitgepuzzeld met welke teamgenootjes en leider zij dit kampjaar zullen strijden om de titel. Een flinke regenbui zorgde ervoor dat we het kaderspel (stormbaan en latschieten) eerder moesten verlaten. Het slechte weer had in ieder geval geen invloed op het sfeertje, we hebben namelijk een klein feestje gebouwd in de eetzaal. Vervolgens hebben we heerlijke macaroni gegeten, verzorgd door ons 5-tal fantastische kooksters. Een groot compliment naar de verschillende soorten macaroni die zij gemaakt hebben, er was namelijk keus uit Italiaanse en Spaanse macaroni (dachten de jongens), heerlijk. Na het eten hebben we naar de spannende finale tussen Ajax en PSV gekeken, die Ajax, tot blijdschap van velen, met 2 koeken 0 wist te winnen. Na de wedstrijd was het tijd voor een spel waarbij de jongens niet alleen sportief, maar ook educatief uitgedaagd werden, genaamd: Taaaaidmasine.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/48392883171/in/album-72157709932539372/

We hebben doormiddel van verhaaltjes, opdrachten, weetjes en het uitbeelden van kenmerkende woorden, veel geleerd over andere ridders, piraten, cowboys en indianen, het jaar 0, et cetera. Na dit spel, was het taaaaid om de boskleding aan te trekken. In het speelbos zijn de groepjes opzoek gegaan naar geluiden gemaakt door Lil Kleine, Marco Borsato, Liverpool-supporters, Diggy Dex, Davina Michelle, Duncan Laurence en ga zo maar door. De groepjes moesten zich een weg zien te baaaaaanen door het aardig volgroeide bos. Samenwerkend maar toch ook hier en daar struikelend kwamen uiteindelijk enkele groepjes binnen met alle gevonden geluiden. Na het eindsignaal was het taaaaaid om nog een overheerlijke limo te nuttigen (goed voor de energie) om vervolgens te gaan schrobben onder de douche.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/48392886391/in/album-72157709932539372/

Na een tekenkontrooole was het tijd voor de kinderen om heerlijk (ahummm…) te gaan slapen. Gelukkig lagen de jongsten snel op een oor. Maar…. Uiteindelijk was het een heel karwei om ook de overige kinderen van wat nachtrust te voorzien. Want je weet hoe het gaat op z’n eerste dag….. hopelijk een nachtje doorhalen om zo fit genoeg te zijn voor de aankomende Olympische spelos. Maar wij kunnen jullie met een gerust hart vertellen dat deze nachtrust gelukkig voldoende is geweest om weer heerlijk fris en fruitig aan het ontbijt te verschaaaiinen. Wij spreken van een mooie eerste dag en het startsein voor een mooie week is gegeven. 28 juli, 00:50 uur: ‘Hey Jess, met Rick.’……………..

Tot morgen!

Hoogachtend twee onwijs enthousiaste leiders als het gaat om een goeie nachtrust op je eerste kampdag.