Voormalig MVV ’27-trainer Sándor Popovics is vandaag in zijn woonplaats Roosendaal op tachtigjarige leeftijd overleden. Popovics leed al langere tijd aan de ziekte van Alzheimer.

Toen Popovics, die uitkwam voor de Hongaarse club Újpest FC, in 1960 voor een voetbalwedstrijd in Oostenrijk verbleef, besloot hij om niet terug te keren naar zijn geboorteland. Hij speelde vervolgens bij SpVgg Fürth in West-Duitsland en kwam uiteindelijk in Nederland terecht waar hij voor Sparta Rotterdam uitkwam. In 1970 werd hij tot Nederlander genaturaliseerd.

Na zijn actieve voetbalcarrière bleef Popovics als trainer actief in Nederland. Eén van zijn eerste verenigingen die hij in deze hoedanigheid leidde was MVV ’27. Hoewel Popovics slechts één seizoen als trainer aan MVV ’27 verbonden was, werd hij in 2000 wel gekozen tot trainer van het ‘Elftal van de Eeuw’. Hij leidde MVV ’27 in 1971 naar de halve finale van de KNVB-beker, waarin destijds op een bomvol Juliana Sportpark was Zwart-Wit ’28 destijds met 2-0 te sterk voor de Maaslanders.

Sándor Popovics in 2000 als trainer van het ‘Elftal van de Eeuw’

Via diverse amateurverenigingen in onze regio werkte Popovics zich uiteindelijk op tot trainer / coach in het betaald voetbal. In die rol was hij onder meer eindverantwoordelijke bij De Graafschap, NEC, SC Cambuur en Excelsior Rotterdam. Zijn laatste dienstverband dateert van 2010, waar hij het bij RBC Roosendaal na zes dagen al weer voor gezien hield. In de laatste fase van zijn leven leed Popovics aan de ziekte van Alzheimer. Hij woonde daarom in een verzorgingstehuis in Roosendaal, waar hij vandaag op tachtigjarige leeftijd overleed.

MVV ’27 wenst familie, vrienden en overige nabestaanden van Sándor Popovics veel sterkte toe met het verlies.