Vreugde en verdriet liggen soms dicht bij elkaar, zo ook binnen de selectie van MVV ’27. Waar MVV ’27 2 afgelopen weekend ondanks een 0-4 overwinning bij SHO de nacompetitie voor degradatie net niet wist te ontlopen, vierde het derde elftal van MVV ’27 een paar uur later de winst van een vervangende periode en mogen zij gaan strijden voor promotie.

Het tweede elftal was na een goede eerste seizoenshelft na de winterstop afgezakt naar een plaats in de onderste regionen van de Reserve Eerste Klasse. In de laatste speelronde wisten de mannen van trainer Stanley Klop dat zij het ontlopen van de nacompetitie niet meer in eigen hand hadden. Ondanks een prima 0-4 overwinning bij SHO moet het tweede elftal van MVV ’27 toch de nacompetitie in. Daarin krijgen zij in drie finales de kans om degradatie naar de Tweede Klasse alsnog te ontlopen. De eerste finale staat aanstaande zaterdag op het programma tegen het derde team van FC ‘s Gravenzande, dat in de reguliere op de derde plaats eindigde in de 2de Klasse. Om 11:30 zal er afgetrapt worden op sportpark de Commandeur.

Een halfuurtje later staat in Kwintsheul de wedstrijd tussen Quintus 2 en MVV ’27 3 op het programma. Voor het derde elftal staat hierbij promotie naar dezelfde Tweede Klasse op het spel. Deze kans wisten de mannen afgelopen zaterdag zelf af te dwingen door in een rechtstreeks gevecht Lyra 4 op sportpark de Commandeur te trakteren op een 1-0 nederlaag. Hierdoor wipte MVV ’27 in de stand over de buren uit De Lier heen en plaatsen niet de Lierenaren, maar de Maaslanders zich voor het seizoenstoetje. Hierin treft de ploeg van trainer Jacco de Haas Quintus, dat in de Tweede Klasse dit seizoen één punt te kort kwam om de nacmpetitie te ontlopen. Bij winst in deze wedstrijd zal MVV ’27 nog twee wedstrijden tot winst moeten omzetten om promotie te bewerkstelligen.

Natuurlijk wensen wij onze teams heel veel succes toe in de nacompetitie. Uiteraard kunnen beide ploegen wel de nodige steun gebruiken en daarom nodigen wij alle MVV-ers uit om de wedstrijden van MVV ’27 2 en 3 komende zaterdag te bezoeken en de Maaslanders te ondersteunen!
MVV ’27 J019-1 wist zich overigens net niet te plaatsen voor de nacompetitie en degradeerde afgelopen zaterdag helaas rechtstreeks uit de Hoofdklasse.