Het prachtig gelegen complex aan de Nijkerklaan in Den Haag blijft voor MVV ’27 een onneembare vesting. Zoals wel vaker is gebeurd in het verleden won Quick Steps hun thuiswedstrijd van MVV ’27. Tussen beide teams ontstaat altijd een wedstrijd die voor veel vuurwerk zorgt. Deze wedstrijd zorgt lang voor spanning – voornamelijk aan de zijde van Quick Steps – maar het echte vuurwerk blijft uit. Quick Steps vecht voor lijfsbehoud in de 3e klasse, terwijl MVV ’27 vecht voor een zo hoog mogelijk eindrangschikking, maar prijzen vallen niet meer te behalen.

De wedstrijd vangt 20 minuten later aan. MVV ’27 toont direct aan dat het voor niets anders komt dan de overwinning. De spelers leggen veel duels af. Mike van Uffelen gaat voorop in de strijd en overtuigt in zijn duels. Op het trage speelveld van Quick Steps hanteren beide teams vaak de lange bal, om van daaruit kansen te creëren. Maar kansen worden in de beginfase nauwelijks gecreëerd.

Maar na 23 minuten is het dan toch raak voor de Haagse ploeg. Quick Steps opent de bal naar de rechterzijde van het veld, waar Michel van Baaren de bal goed meeneemt. Hierdoor kan hij prompt door versnellen richting Maaslandse doelman Jari Boon. Met een precieze schuiver schiet hij de bal in de verre hoek: 1-0.

Het is voor MVV ’27 een klap dat de eerste kans van Quick Steps direct wordt omgezet in een doelpunt. Maar MVV ’27 creëert niet veel later met een goede counter, door sterk doorgaan van Michael Berrevoets, een grote kans. Michael Berrevoets legt de bal voor op Dennis Louter, die vervolgens Rick Zwaard in stelling brengt om de 1-1 op het scorebord te zetten. Rick faalt echter oog in oog met de Haagse doelman. In het laatste kwartier van de eerste helft krijgt MVV ’27 meer kansen om de gelijkmaker te maken, maar het lukt de Maaslanders niet om te scoren. Voornamelijk de tweede opgelegde kans van Rick Zwaard had moeten worden verzilverd. Helaas gaat men de rust in met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft blijft het spelbeeld ongewijzigd. MVV ’27 is de bovenliggende partij en krijgt kansen. Het vizier staat aan Maaslandse kant echter niet op scherp. Dit valt vooral op wanneer Erik van Geest een prachtige mogelijkheid krijgt vlak tijd, maar hij mikt de bal net over de kruising. Ook Quick Steps krijgt nog een dot van een kans, maar Jari Boon krijgt de bal plots in zijn handen gekopt.

Quick Steps behaalt zodoende drie enorm belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. MVV ’27 had meer verdiend, maar had het vizier niet op scherp staan. Quick Steps blijft voor MVV ’27 een onneembare vesting.