MVV’27 VR1 – Die Haghe Vr2                                    Einduitslag 1-5

Wedstrijd tussen de 16!!!!!

Dames nog 2 wedstrijden te gaan en eigenlijk weinig meer te halen als een 4e of 5e plaats. Vaak zijn dat momenten om als coach te kiezen om wat uit te proberen voor volgend seizoen. Dat er daarbij van de 19 meiden die ik heb nog maar 10 over zijn om op te stellen is ook wel een vervelende bijkomstigheid. Het is niet anders en gelukkig hebben we dan nog 2 meiden uit de MO17 die mee willen en kunnen doen. Afgelopen donderdag op de training nog 2 meiden die een onplezierig einde hadden maar toch gewoon op karakter mee deden.

De wedstrijd is kort samen te vatten in de eerste 35 minuten in de 1e helft waren voor ons echter de kansjes die we krijgen gaan er niet in en de laatste 10 minuten lieten zien dat Die Haghe met de snelle en wendbare nummer 10 meer kon dan alleen maar ballen hoog wegtrappen, gewoon leuk voetbal. De 2e helft was eigenlijk voor hun waarbij wij een kwartiertje heel goed voetbal laten zien. Hun aanvallen gaan er echter via de nummer 10 allemaal in en wij krijgen hem niet in het netje, een probleem waar we heel het seizoen eigenlijk al moeite mee hebben, het afwerken. Verder is het een wedstrijd tussen de 16 meter lijnen.

Plus- en minpunten zijn er altijd te noemen en na zo’n wedstrijd met in mijn ogen toch geflatteerde uitslag is er in ieder geval genoeg stof om over na te denken voor volgend seizoen. Wat voor de 1 een heerlijke opstelling is, is voor de andere niet fijn en zeker met de omschakeling moet er dan anders gedacht worden. De 1 kan dat wel opbrengen en de ander weer niet. Het overnemen ging weer wel heel goed als er een back overheen ging. De eindconclusie is dat we het opbouwen met meer rust moeten gaan doen, een balletje mag best eens terug of breed om rustig de aanval weer verzorgd in te zetten, zodat iedereen weer goed staat.  

Al met al een toch lekkere wedstrijd met een vanaf de kant gezien goede en sportieve tegenstander. Dat de uitslag geflatteerd is, komt misschien alleen uit mijn mond, maar ach, ik zie het zo. Dat de winst verder verdiend is voor hun, dat is wel duidelijk, meer dan verdiend. Het is en blijft wel goed om te zien dat jullie altijd blijven strijden tot de laatste minuut, chappeau.

Moraal van deze wedstrijd: Vaak is de uitslag niet belangrijk, maar wel wat er zich verder afspeelt binnen de lijnen.

Annabel Suiker (kleine klont) gefeliciteerd met je debuut in VR1 en Sarah de Lijster (haast allrounder binnen VR1) bedankt dat jullie nog mee wilden doen bij ons. Velen weten het niet, maar als je in de ochtend al 90 minuten speelt in jullie eigen wedstrijd met echt zware minuten en dan nog eens bij ons mee doet, dan petje af. Pim ook bedankt voor het willen vlaggen.

Meiden, fijn weekend, maandagavond ontspannen zaalvoetbalwedstrijdje tegen zaal vrouwen 1 en voor degene die niet kunnen 18.15 uur trainen.

Josephine.