Het was erg druk op het sportpark in Schipluiden. Dit had niets te maken met de komst van MVV 27, maar met de kaartverkoop voor de feestweek in Schipluiden.
MVV weet dit seizoen in uitwedstrijden vaker te winnen dan thuis op de Commandeur.

In de eerste helft zag het er absoluut niet uit dat MVV met drie punten zou vertrekken. Schipluiden was aanvallend veel gevaarlijker via o.a. Van Beurden en Sjoerd Boks.
Jordi Lems speelde echter een goede wedstrijd en kon het gevaar van Boks steeds beter onder controle krijgen.

In de 12e minuut moest Lars Kloet een bal van de doellijn weghalen om een achterstand te voorkomen.
Bij MVV kwam de meeste dreiging over links via Dennis Louter. Bij Schipluiden liet Bart Boks zich in de 21e  min. vervangen door T. de Kort.
In de 33e  minuut werd Rick Vijverberg binnen de 16  meter omver gekegeld door D. Rhiinsburger en scheidsrechter vd Ploeg was onverbiddelijk . Strafschop voor MVV. Helaas wist Leon van Kersbergen de strafschop niet te benutten . Keeper van Oeveren stopte de penalty.

Na de  drinkpauze redde Jari Boon uitstekend op een schot van Sjoerd Boks. De laatste aanval voor de rust leverde zowaar een voorsprong op , dankzij het doorzetten van de jarige Rick Zwaard. In deze situatie zag keeper Van Oeveren er matig uit. Gezien het spelbeeld was de voorsprong van MVV onverdiend.
Na de thee begon SV Schipluiden zeer aanvallend en de goed spelende Yennick Berrevoets moest in de 49e minuut een overtreding maken om erger te voorkomen. Via een prachtig schot tegen de onderkant van de lat kwam MVV goed weg , maar de daarop volgende aanval bracht Dennis Louter in schietpositie en Dennis aarzelde niet en schoot de bal onhoudbaar binnen.  0-2 na 50 minuten !

Schipluiden ging op zoek naar de aansluitingstreffer, hierdoor kreeg MVV meer ruimte om te voetballen en dat zag er beter uit als in de 1e  helft .
In de 57e min werd bij Schipluiden Reissenweber vervangen door Ali Ahibar.
Bij MVV wisselde Lourens van Rooijen met Rick Vijverberg.  MVV speelde hierdoor zeer aanvallend. Schipluiden kreeg zelf ook 3 a 4 kansen maar Jari Boon was vandaag niet te passeren.
In de 73e  minuut liet Lars Kloet zich vervangen i.v.m. een lichte blessure door Ronald Arkesteijn, deze speler hield Ali Ahibar volledig uit wedstrijd en zeker na een goed lopende aanval van MVV scoorde Haysam de 0-3 . MVV speelde een gewonnen wedstrijd .

Bij Schipluiden werd Rhijnsburger vervangen door Dirk Jan Renaud, die na 11 maanden blessureleed zijn eerste minuten  mocht maken en wellicht mee kan doen in de nacompetitie bij Schipluiden.
Haysam werd nog gewisseld voor de debuterende Max de Vetten. Door het verlies van Verburgh stijgt MVV weer naar plek 5. De volgende wedstrijd is de derby tegen Lyra op 11 mei en bij winst is er nog steeds in theorie een kans op de derde periodetitel.