Sterk. Zo kunnen we in één woord de tegenstander van vandaag omschrijven. De jongens van de JO9-1 van SVV zijn groot en kunnen goed voetballen. Hoe gaan onze Maaslandse jongens zich hiertegen wapenen?

De wedstrijd begint als een gelijkopgaande strijd. De eerste goal komt van de voet van Tijn, die na een prima dribbel de bal in de hoek knalt. De Schiedammers komen even later langszij: 1-1. Voor de tweede keer zet Tijn MVV op voorsprong. Uit een corner speelt hij een tegenstander uit en schiet beheerst binnen. Voor de eerste korte rust moeten we een tweede goal incasseren. De tussenstand na één kwart is 2-2.

Een spektakelstuk is geopend. We zien dat SVV de fysieke duels niet schuwt. Onze mannen krijgen regelmatig een duwtje of tikkie en liggen meer dan eens op de grond. De Schiedammers spelen daarnaast ook verzorgd voetbal. Iedere keer proberen ze opbouwend de spitsen te bereiken, wat regelmatig lukt. Sem, Metin en Ivan kunnen geen moment verzwakken, wat onze verdedigers gelukkig ook vrijwel niet doen vandaag.

Ook de volgende voorsprong vandaag is voor MVV. Na een pass van David scoort Tijn zijn volgende doelpunt. Even later valt de vierde Maaslandse goal. Een schitterende combinatie tussen Justus en David wordt afgerond door David: 2-4. Tussendoor valt SVV volop aan en creëert ook een hele serie kansen. Erik keept nóg beter dan we de laatste weken al van hem gewend zijn en werkt de ene na de andere bal geweldig uit zijn doel. Toch kan ook hij niet voorkomen dat de Schiedamse jongens de achterstand verkleinen tot 3-4, wat tevens de ruststand is.

De vraag is of onze mannen ook in het tweede deel van de wedstrijd bestand zijn tegen de kracht van SVV. Het antwoord is: ja. MVV JO9-1 laat een strijd en duelkracht zien waar we nog maar zeer zelden getuige van zijn geweest. De eerder genoemde verdedigers zijn super scherp, David en Erik – inmiddels veldspeler – buffelen zich door ieder duel heen en ook onze aanvallers schakelen sterk om en schuwen de duels niet. Het derde kwart levert geen doelpunten op, waardoor ons een spannend slot te wachten staat.

Hoewel de strijd gelijk op blijft gaan, is het MVV dat zich het meest doeltreffend toont. Halverwege het laatste kwart zet Tijn goed door na het zoveelste bikkelwerk van de sterke Ivan en scoort zijn vierde van de dag. Even later houdt ook Mats zich niet in en strijdt zich naar de zesde Maaslandse goal: 3-6! Kort voor tijd verslappen we een beetje en komt SVV met twee treffers nog dicht in de buurt. Vrijwel direct na de 5-6 maakt de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. En wat voor wedstrijd! De zege van vandaag is een van de sterkste van dit seizoen. We raken in vorm voor het Westlands kampioenschap, dat onze volgende uitdaging is. We tellen af naar tweede paasdag, wanneer we thuis bij MVV de krachten gaan meten met onze Westlandse tegenstanders.