Zoals iedere week knalde ook deze zaterdag ochtend het enthousiasme eraf bij de jongens. Daan Benard mocht deze week een keertje met JO8-3 meedoen waar hij zijn visite kaartje af heeft gegeven met zijn hattrick en de late aansluitingstreffer. Klasse Daan!

Na een goede trainingsweek met trainer Maarten, aangezien trainer Arie-Jan deze week niet langs de velden te zien was, en een relaxe wedstrijdvoorbereiding stonden we er helemaal klaar voor. Wij mochten aantreden in Rotterdam tegen Rotterdam United op het kunstgras. Vanuit mijn rolstoel op het mooiste plekje langs de lijn mocht ik deze week op het gemakkie met veel plezier het wedstrijdverslag schrijven.

We startten deze wedstrijd met Merlijn in de goal. MVV startte gretig met veel druk op de helft van de tegenstander. Nadat Guido al een keer goed op de goal geschoten had was het wederom MVV die een grote kans kreeg na een schitterende solo actie van Tijn, die wel 4 man uit kapte en daarna deze actie net niet kon bekronen met een doelpunt. Uit een counter dreigde United langs zij te komen, maar het goede uitkomen van Merlijn voorkwam een eerste tegentreffer. MVV voerde de druk op en na een stevige voorzet van Amoz, schoot Nees met direct raken zijdelings langs de goal….

Plotseling voerde United de druk wat meer op richting onze goal. Wij kregen de bal zo’n 12 mtr. voor onze eigen goal niet goed weg en na een schot op goal stond United tegen de verhoudingen in op 1-0.

Een zeer goede verdedigende ingreep van Jip voorkwam dat we nog een doelpunt om onze oren kregen. Door het voorin druk te zetten op United kon Amoz voorin de bal onderscheppen en scherp op de goal schieten. Tijn gaf net voor de doellijn een laatste tikkie. Dit doelpunt zetten we op naam van beiden. 1-1. Door de mooie, verre uittrappen van keeper Merlijn konden we ver voorin druk blijven houden op de tegenstander.

De sterspeler van United pingelde diverse keren vanaf hun eigen helft het hele veld over, maar werd door goed verdedigend werk van Jip en Daan van Uffelen goed van de bal gezet waardoor diverse keren een tegentreffer vermeden werd en MVV weer kon gaan opbouwen.

Na geklungel bij United bij een uitbal en scherp optreden van Luuk, kan hij de bal onderscheppen en panklaar leggen voor Tijn, die hem koel afrondde. 1-2 voor MVV! Direct bij de aftrap stond MVV nog wat na te genieten en na te praten over het doelpunt waardoor United vrij eenvoudig de 2-2 erin kon leggen.

Na weer een schitterende uittrap van Merlijn vanaf de grond kon Tijn helaas net niet de bal onder controle krijgen. Er volgde wel een hoekschop die Tijn zelf knap in dribbelde en venijnig in de goal schoot. 3-2. Wederom scoorde United weer direct na de aftrap de aansluitingstreffer. 3-3. Guido zette dit vrij snel recht door wederom de bal op het middenveld goed te onderscheppen en Tijn de sublieme pass te geven zodat hijhem kon afronden. 4-3.

Het verdedigende duo Daan en Jip stond als een blok en voorkwam hiermee de gelijkmaker. Groot compliment hierbij was dat er met zoveel rust de aanval weer opgebouwd werd door Jip en Daan.

Zo ging MVV met een kleine, meer zeer terechte, voorsprong de rust in. Na de limonade mocht Luuk onze goal verdedigen.

Langs de zijlijn op de helft van de tegenstander werd Nees na een fraaie  passeerbeweging neergehaald. De vrije trap van Merlijn die daarop volgde ging rakelings langs de goal.

United begon in deze fase van de wedstrijd wat gretiger te worden. Keeper Luuk voorkwam met een prachtige redding de gelijkmaker, maar helaas een actie daarna lag er toch een bal tegen het net van onze goal. 4-4.

Merlijn dacht met een mooie passeerbeweging langs de zijlijn voorin de bal voor te kunnen geven, maar werd onderuit gehaald. Merlijn nam een mooie vrije trap die helaas net niet afgemaakt kon worden door onze aanvallers.

Guido had een goede, zuivere verdedigende actie die door de scheidrechter beoordeeld werd als een overtreding…. Uit deze vrije trap volgde 4x achter elkaar een hoekschop, maar MVV bleef zijn mannetje staan en hield goed stand. Neesonderschepte de bal goed bij de vierde hoekschop waarna Amoz het veld overstak en richting de goal dribbelde, waar helaas niets uitkwam…..

Na een doelpuntloze 10 minuten schoot Nees vanuit een vrije trap op eigen helft een schitterende cross pass richting Amozlinks voorin die de bal in een keer op zijn slof legde en de verre hoek vond van de goal. Onhoudbaar voor de keeper. Wat een beauty en 5-4 voor!

Helaas volgde al snel de 5-5 van United. Daarna voorkwam Luuk door wederom goed keeperswerk een treffer van United.

MVV was niet van plan om het hierbij te laten zitten en voerde de druk weer flink op. Er werden mooie combinaties gemaakt van achteruit tot voor de goal die helaas nog niet tot de winnende goal resulteerden.

Bij een achterbal eiste Nees handig de hoekschop op die hij indribbelde en op de goal schoot. Hij was er zelf heilig van overtuigd dat de bal achter de doellijn was, maar de scheidrechter besliste anders: geen treffer.

Uiteindelijk was daar dan de verlossende goal van Amoz. Wederom na een mooie vrije trap, ditmaal van Tijn, welke Amoz weer zeer fraai in de verre hoek schoot vanaf links voor. 5-6 en dat bleef de eindstand.

Klasse gespeeld jongens! Week na week wordt het spel leuker en beter en creëren de jongens zelf steeds meer eigen succesmomenten en wordt het team sterker. Wat een plezier hebben jullie en wat een plezier om naar te kijken. We kijken weer uit naar volgende week.