Laten we beginnen om te melden dat Spijkenisse 2 zich heeft terug getrokken uit de competitie, je vraagt je dan af hoe dat mogelijk is bij een bloeiende vereniging waarvan het eerste op Hoofdklasse acteert, dat dit in vloed heeft op de stand in de competitie mag duidelijk zijn voor de een gunstig voor de ander dus ook voor ons ongunstig maar hoe je het draait of keert het is voor alle betrokken clubs een aderlating dat dit gebeurt en het heeft wat weg van duidelijke oneerlijkheid wat de stand betreft dus m.a.w. competitie vervalsing.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/40587676593/in/album-72157677595689307/

Genoeg hier over we gaan starten met het verslag van de wedstrijd MVV 2 tegen SMITSHOEK 2 en dat is ook een vereniging waarvan het eerste uit komt in de Hoofdklasse dus 3 klasse boven ons eerste elftal, in de uit wedstrijd verloren we daar met 3 – 1 en naar de stand kijkend wisten we, we spelen tegen een kampioens kandidaat, maar vanaf het begin lieten we zien dat we niet onder de indruk waren van onze tegenstander want er werd heel snel druk gezet op de bal en de gretigheid sprong er vanaf, en al snel bracht ons dat op een voorsprong ( 11e minuut ) want uit een mooie aanval gaf Aadje de assist op Arien die mooi wist te scoren, we bleven de sterkere ploeg op dat moment alleen was het jammer dat we de voorsprong niet uit konden bouwen.

Langzamerhand kreeg Smitshoek wat meer grip op de wedstrijd en aanvallend lieten ze zien dat ze niets voor niets boven in mee draaien, in minuut 29 werden we even dol getikt en werd de bal onhoudbaar voor Tom in het doel gekopt dus 1 – 1 we kregen via Jessy nog een dot van een mogelijkheid om weer op voorsprong te komen maar dat lukte net niet, uit de eerst volgende aanval van S schoten ze de bal hard op de paal maar in de rebound was het de nummer 10 die de bal echt schitterend in de rechter bovenhoek krulde een waar mooi doelpunt, Tom redde daarna nog bekwaam anders waren we met een grotere achterstand gaan rusten, al met al best een beetje teleurstellend deze ruststand gezien de eerste 25 minuten maar daarna was S de betere ploeg.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/47553671501/in/album-72157677595689307/

De tweede helft begonnen we weer gewoon goed en je kon zien dat het geloof er was voor een beter resultaat, de inzet was formidabel en ook voetballend was het goed en dat bracht ons de verdiende gelijkmaker want Arien tekende voor zijn tweede en nu was het via een soort boog kop balletje waarmee die de keeper verschalkte, met nog een half uur te gaan gingen we er echt voor zitten want hier zat meer in maar 4 minuten later kwam er een koude douche over ons heen want uit een afstand schot werd de bal getoucheerd en verdween die voor Tom in de linker beneden hoek, voorwaar een zeer gelukkig doelpunt voor onze tegenstander en voor ons erg zuur, we pakte het weer op en 5 minuten later kregen we de beloning voor hard werken en een super inzet want uit een corner genomen door Finn kwam de bal bij Jens die de 3 – 3 op het scorebord bracht en daar was die gezien zijn uitbarsting erg blij mee maar dat waren wij ook.

Met nog 15 minuten te gaan zag het er roos kleurig uit een gelijkspel was al mooi meegenomen maar misschien zat er meer in, en dat wilde we ook want er waren best mooie momenten met dito kansen maar het noodlot sloeg toe in minuut 88, wederom knalde een speler van Smitshoek op goed geluk van 35 meter afstand op ons doel en verdorie weer werd de bal onderweg van richting veranderd en was Tom wederom kansloos dus de tweede meevaller voor onze tegenstander, ze zeggen wel eens draai je bovenin mee dan heb je die mazzel en draai je onderin mee dan heb je die pech nu dat ging deze keer zeker op.

De teleurstelling was logisch erg groot en dat ik jullie nu een compliment geeft dat zal ongetwijfeld niet helpen maar toch doe ik het toch jongens blijf erin geloven en als je zo voetbalt dan gaan we het gewoon redden.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/40587680813/in/album-72157677595689307/

Als allerlaatste wil ik het even hebben over de scheids, deze goede man had 2 keer rood kunnen geven (handsbal keeper Smitshoek buiten het strafschop gebied  en voor Kevin wegens te laat inkomen en het onderuit halen van de tegenstander) maar dat deed hij niet en ik ben heel eerlijk dat vond ik helemaal top voor de rest floot hij een zeer goede partij dus wat mij betreft ben je de volgende keer weer welkom, ik schrijf dit niet in het kader van does eens lief tegen de scheids maar ik meen het gewoon, top scheids.

Opstelling: Tom van de Broek, Jefffrey Wupkes, Julian Tinbergen (Michael van Vliet), Luuk Halve, Kevin Bouter, Jens de Graaf (Kees Louter), Jorrit Fortuin, Rick Vijverberg (Finn Verpalen), Aad Srinarasit (Thom de Koning), Jessy Zwaard, Arien Oprel.