MVV 27 is niet in staat gebleken de HBSS-trein tot staan te brengen. Sinds de Schiedammers op 2 maart j.l. in Maasland een 6-0 nederlaag leden, heeft men een flow te pakken die niet zomaar te doorbreken is. Vier overwinningen op rij en van die laatste was MVV 27 het slachtoffer. De prima inzet van het team van Peter Broekman was niet voldoende om een goed resultaat neer te zetten. HBSS was de bovenliggende partij.

De eerste tien minuten van het duel werden de Maaslanders overrompeld.  Naigy Klepke liet in de 8e minuut van afstand de bal via de onderkant lat al dan niet achter de doellijn ploffen. Twee minuten later kreeg de thuisclub toch haar voorsprong. Vanaf de rechterkant bediende Naigy Klepke teamgenoot Rachid Bouali die de linkerhoek vond (1-0).
MVV 27 leek van slag, maar kon vervolgens uitstekend partij bieden. Met zo’n twintig minuten op de klok vuurde Mike van Uffelen de bal richting de op links lopende Dennis Louter. Een HBSS-verdediger verslikte zich bij het uitverdedigen en kopte de bal in de voeten van Haysam Aradelaziz die in twee pogingen doelman Erik Peters klopte (1-1) en daarmee zijn tiende treffer van het seizoen mocht vieren.

MVV 27 kwam er steeds beter in, hield het veld breed en kon zelfs aanspraak maken op het meeste balbezit. Een strakke voorzet van Dennis Louter werd door Okan Yabasun over zijn eigen doel onschadelijk gemaakt. Even later miste een poging van Lourens van Rooijen de juiste richting.
Maar MVV 27-doelman Jari Boon moest vervolgens aan de andere kant ook aan de bak bij HBSS-pogingen van Junior Albertus en Zakaria Amrani
Tegen het rustsignaal had ook Leon van Kersbergen zijn kansjes, maar met een gelijke stand ging men aan de thee.

Na de hervatting was het HBSS dat de toon aangaf. Eerst was het nog Zakaria Amrani die de kruising iets te hoog zocht. Een lastige bal in de 56e minuut kon in de Maaslandse defensie niet gecontroleerd worden, waarna Junior Albertus in de zestien Ruchen Pieternella aanspeelde die de 2-1 voor zijn rekening nam.Het leek het begin van het einde voor de Maaslanders.
MVV 27 kreeg nauwelijks vat op zo’n vijf á zes technisch en fysiek zeer sterke zaalvoetballende spelers die nagenoeg konden doen wat ze wilden. Zo werd Zakaria Amrani vier minuten later aangespeeld, bracht de bal met veel snelle bewegingen voor zijn linkervoet en vond de verre kruising (3-1). Je zag wat die speler van plan was, maar het was nauwelijks te verdedigen.

Tussen de bedrijven door zag Junior Albertus een treffer wegens buitenspel geannuleerd worden en moest Jari Boon redding brengen bij diverse pogingen. De schade bleef vooralsnog beperkt. 
Pas in de 74e minuut mocht MVV 27 weer eens aanspraak maken op een serieuze kans. De ingevallen Huib van Barneveldt legde terug en Dennis Louter kwam niet verder dan de lat. Even later zag de Maaslandse topscorer zijn vrije trap overgetikt worden door Erik Peters.

De eindstand werd bepaald in de 85e minuut. Verdediger Jordi Molendijk knalde de bal naar voren, de Maaslandse defensie onderschatte de situatie waarna Naigy Klepke geheel vrij door kon lopen richting het doel van MVV 27. Met het uitlopen van Jari Boon werd de bal breed gelegd op Rachid Bouali die eenvoudig kon binnen trappen (4-1).

De opstelling: Jari Boon, Quint Stuivenberg, Yennick Berrevoets, Mike van Uffelen, Jaco Buynink (Michael Berrevoets), Leon van Kersbergen, Erik van Geest (Rick Vijverberg), Jordi Lems, Lourens van Rooijen (Huib van Barneveldt), Haysam Aradelaziz en Dennis Louter.