Na een afwezigheid van een paar weken i.v.m. knie operatie was ik vorige week thuis tegen Ketel Spaland weer een wedstrijd aanwezig bij mij favoriete elftal het tweede van MVV 27, alles zitten noteren voor een toch wel wat kritisch verslag ( een onnodige 1 – 2 verlies ) thuis alles in orde gemaakt kreeg ik mijn verslag niet verzonden dus geen verslag sorry.

De wedstrijd opvolgend moesten we tegen de huidige nummer 1 van de ranglijst en wel Neptunus Schiebroek 2, al jaren lang een geduchte tegenstanden met de meest sympathieke vlaggenist die er op de velden rond loopt, een elftal met veel power in hun spel en gespeend met de wil om te winnen en ook wel best goede voetballers, m.a.w. we wisten dat het lastig en zwaar zou worden.

De eerste 15 minuten was het aftasten maar waren we verdedigend toch niet goed bij de les regelmatig een terugspeel bal op Tom die de bal dan weer terug gaf aan een verdediger die niet wist wat ermee te doen en dat bracht gevaar op en we mochten van geluk spreken dat het buiten een buitenspel doelpunt niet erger werd ( was het wel buitenspel Jan ), we kregen wat meer vat op het spel van onze tegenstander en we werden ook wat brutaler wat ook 2 kleine kansjes met zich mee bracht maar de ruststand was 0 – 0 en daar mochten wij het meest tevreden mee zijn.

Waarschijnlijk heeft de trainer van N S zijn mond open getrokken tijdens de thee want ze lieten gelijk zien waarom de bovenaan staan we werden achteruit gedrukt en na een steenharde bal op de lat en een mooie redding van Tom was het toch raak, de bal werd snoeihard buiten bereik van Tom in het doel geknald en zo was het 1 – 0 we hadden het nog 10 minuten lastig maar langzamerhand kregen we weer toch weer wat grip op de wedstrijd en zelfs nog een paar kleine kansjes, N S ging zelfs wat tijdrekken want helemaal zeker van hun zaak waren ze toch niet, Kevin werd in de spits erbij gezet maar ondanks de goede wil en inzet zat het er toch niet in om een gelijkspel te pakken.

Mannen als we naar de ranglijst kijken dan komen de onderste ploegen akelig dichtbij dus met andere woorden er moet de komende wedstrijden gestreden worden voor elke punt want het zou zonde zijn als we de 1e klasse zouden moet verlaten en dat gaat niet gebeuren daar ben ik van overtuigd.         

Opstelling: Tom v d Broek, Stef Broekman (Jefffrey Wupkes), Quint Stuivenberg, Julian Tinbergen, Luuk Halve, Kevin Bouter, Jorrit Fortuin, Rick Vijverberg (Coen Hordijk), Aad Srinarasit (Max de Vetten ), Huib v Barneveld, Arien Oprel.