Op zaterdagochtend 9 maart om 10.15 was het weer zover: MVV’27 JO8-1 trok ten strijde. Niets vriendschappelijks dit keer; er werd gewoon om keiharde punten gespeeld. De tegenstanders van Barendrecht zaten er duidelijk ook zo in. Vanaf het eerste fluitsignaal speelden ze fel. Gelukkig bood de verdediging van MVV goed tegenstand, onder meer door stevige acties van Merlijn en Guido. De eerste kans voor MVV’27 is van Amoz, met zijn linkerbeen. Helaas geen goal, maar Guido scoort kort daarna 1 – 0! Barendrecht laat het er niet bij zitten en komt direct na de aftrap met een mooie aanval op rechts. Gelukkig geen tegengoal. Tijn beantwoord vervolgens met een prachtige rush; helaas geen treffer. Barendrecht zet de stand in de achtste minuut op 1-1. Van beide kanten wordt hard gewerkt, maar MVV ’27 heeft net iets meer overwicht. Na de time-out staan beide ploegen weer direct op scherp. Barendrecht heeft nu een meer aanvallende rol en scoort in de 12e minuut. Het verdedigende werk van Jip en Merlijn is desondanks uitmuntend. Na een mooie kans van Amoz scoort Guido vervolgens 2-2, top!! Met deze stand gaan we vol vertrouwen de rust in; zowel aanvallend als verdedigend (inclusief keeper Nees) heeft het team laten zien waartoe ze in staat zijn.
Na de rust zet MVV’27 direct hoog in met twee goeie kansen van Nees en Merlijn. Dit wordt beantwoord met een tegenaanval waarbij de bal maar rakelings over het doel van Daan Benard gaat. Een aanval van Barendrecht wordt afgeslagen door een sterke actie van keeper Daan, door heel goed uit te komen. Na nog een mooie redding van Daan scoort Barendrecht helaas 2-3 in de 25e minuut. De spanning in de wedstrijd neemt toe en MVV doet verwoede pogingen om het gat te dichten. Helaas lijkt Barendrecht meer kracht over te hebben en wordt 2-4 en ook 2-5 gescoord. In het laatste kwart laat Daan opnieuw sterk keeperswerk zien en zijn Jip en Daan van Uffelen verdedigend fenomenaal. Helaas wordt alsnog gescoord door Barendrecht, 2-6 en later ook 2-7. In de laatste minuut weet Tijn de schade nog iets te beperken met een mooie goal: eindstand is 3-7. Een mooie pot, met veelbelovend werk van al onze jongens!