Met twee prima overwinningen waren de verwachtingen bij de Maaslanders wellicht hoog gespannen voor het uitduel bij het in degradatiegevaar verkerende Naaldwijk. Echter, de toeschouwers van MVV ’27 kwamen van een koude kermis terug. De witkielen waren veel feller en de MVV ’27-defensie was in de persoonlijke duels niet echt op dreef. Gedurende de wedstrijd had MVV ’27 wel wat meer balbezit, maar daar werd te weinig mee gedaan. Men kon als reden van de wanprestatie ook de weersomstandigheden, regen en een erg harde wind, er niet de schuld van geven. Immers daar hadden twee partijen last van. Het hield wel in dat er met veel concentratie gespeeld moest worden, maar de slordigheden aan beide kanten waren niet te tellen!

De eerste minuten zagen er nog veelbelovend uit. Dennis Louter en Michael Berrevoets mochten uithalen, maar beide keren was Naaldwijk-doelman Jeffrey Wubben hun de baas.Wat dat betreft was de mogelijkheid van Thomas Karsten in de 9e minuut aanzienlijk kansrijker. Van behoorlijke afstand zag hij Jari Boon ver voor zijn eigen doel staan, maar de Maaslandse doelman kon de lob net voldoende pareren zodat er geen treffer ontstond.

Een scherp indraaiende vrije trap van Sebastiaan van den Berg in de 18e minuut bracht de thuisclub wel op voorsprong. De bal leek een prooi voor Jari Boon, maar Wouter van Daalen mocht na diens weifelend ingrijpen binnen koppen (1-0). Zoals aangegeven had MVV ’27 veel de bal, Naaldwijk wachtte rustig af en zorgde met uitvallen voor de nodige dreiging. Zo ook weer in de 37e minuut toen Jordy van Calsteren over links uitbrak en de bal net iets te scherp voorgaf aan Danny Niel.
Nadat enkele minuten voor het rustsignaal Frank Schipper eerst van dichtbij de Maaslandse doelman op zijn weg vond, nam Naaldwijk een grotere voorsprong. De in de zestien onderuit glijdende Mike van Uffelen beroerde de bal met de hand en Naaldwijk-aanvoerder Sebastiaan van den Berg poeierde hard raak vanaf de stip (2-0).

Met goede bedoelingen probeerde MVV ’27 na de rust orde op zaken te stellen, speelde ook wat geconcentreerder, maar zag de bal alweer snel in het Maaslandse doel eindigen. Thomas Karsten werd in de 51e minuut gelanceerd, werd onvoldoende aangepakt door de MVV ’27-defensie en mocht doeltreffend uithalen (3-0).
De mannen van trainer Peter Broekman wilde wel, maar waren kennelijk vandaag niet in staat! Veelal werd de rechtervleugel gezocht waar Lourens van Rooijen met regelmaat zijn tegenstander dol draaide, maar de voorzetten werden niet op waarde geschat.
Bij weer zo’n uitval van de thuisploeg trof Thomas Karsten hard de paal. Die vierde treffer voor Naaldwijk kwam er alsnog in de 81e minuut toen Danny Niel mocht profiteren van weer halfzacht verdedigen bij MVV ’27 (4-0).
Met nog enkele minuten te gaan kon MVV ’27 in ieder geval de eer nog redden. Het forse trekwerk van verdediger Demian Kok tegenover Haysam Aradelaziz deed de bal op de stip eindigen en invaller Leon van Kersbergen zorgde nog voor een heel klein lichtpuntje in het Maaslandse kamp (4-1).

De overwinning van Naaldwijk was meer dan verdiend en zo blijkt maar weer eens dat inzet en concentratie 90 minuten lang nodig zijn om een resultaat neer te kunnen zetten. Laat volgende week Maasdijk maar voelen dat het vandaag een vergissing betrof!

De opstelling: Jari Boon, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Quint van Stuivenberg (Leon van Kersbergen), Mike van Uffelen, Erik van Geest (Rick Zwaard), Michael Berrevoets, Jordi Lems, Lourens van Rooijen, Haysam Aradelaziz en Dennis Louter.