Komend seizoen zal de trainersstaf van de selectie van MVV ’27 versterkt worden met Marcel van Wieren. Daarmee beschikt de selectie volgend jaar over een tweede trainer die in het bezit is van de diploma’s UEFA B en C. Op dit moment is hoofdtrainer Peter Broekman binnen de selectie van MVV ’27 de enige trainer die over deze papieren beschikt.

Daarnaast is besloten dat Stanley Klop en Jim van der Jagt de KNVB-cursus UEFA C volgen met de ambitie om uiteindelijk ook het diploma UEFA B te behalen. Stanley en Jim zullen komend seizoen samen met Peter Broekman het eerste elftal onder hun hoede nemen. Op deze wijze krijgen beide heren naast de externe KNVB-cursus ook een interne opleiding.

Deze stap past volledig bij de in 2015 ingezette koers van MVV ’27 waarin het werken met en opleiden van eigen spelers en staf centraal staat.  Deze visie behelst in grote lijnen de volgende punten:

 1. Eenheid in de drie spelersgroepen van de selectie
 2. Samenwerking technische staf
 3. Optimalisatie medische staf
 4. Invulling en opleiden eigen jeugdspelers
 5. Invulling en opleiden eigen stafleden

Bij punt 4 en 5 dient opgemerkt te worden dat hiervan afgeweken kan worden, wanneer een optie van goede kwaliteit in eigen huis op dat moment niet voor handen is. Op dat moment kan uitgeweken worden naar een externe kandidaat. Uiteraard moet dit een kandidaat zijn, waarin de TC-leden het volledige vertrouwen hebben en die past binnen de vereniging MVV ’27.  Dit is het geval bij Marcel van Wieren, die in het seizoen 2019/2020 de functie van trainer / coach van het tweede elftal op zich zal nemen.

Marcel van Wieren

Marcel van Wieren heeft drie jaar als assistent-trainer gewerkt onder leiding van onze oud-hoofdtrainer Pim van der Hoorn. De laatste vijf seizoenen was Marcel assistent-trainer van het eerste elftal van HVC’10 en daarnaast had hij het Onder-23-team van deze club onder zijn hoede. Voor zijn periode bij HVC ’10 was hij twee jaar trainer van het tweede elftal van FC ‘s Gravenzande.

Verder is besloten dat Arno van Nierop terug naar het trainingsveld gaat als assistent-trainer. Arno houdt zich in het verdere verloop van het huidige seizoen voornamelijk bezig met individuele en linie-trainingen. Komend seizoen zal Arno als assistent-trainer aan de slag gaan bij het tweede elftal en hierbij Marcel ondersteunen. Dit betekent tevens dat Arno geen onderdeel meer uit zal maken van de TC van de selectie. John Emmerig zal deze functie behartigen. Arno blijft uiteraard wel bestuurslid van MVV ’27. 

Samenvattend zal de staf er komend seizoen als volgt uit zien : 

 • MVV ’27 1: Peter Broekman, Stanley Klop, Jim van der Jagt, John  Emmerig (teammanager) & Hans Zwaard (grensrechter)
 • MVV ’27 2: Marcel van Wieren, Arno van Nierop en Jan Lamein (teammanager en grensrechter)
 • MVV ’27 3: Jacco de Haas, Jeroen Vermeulen. Vacature technische staf
 • Linie- en individuele trainingen : Dion Dickhoff; 
 • Keeperstrainer: vacature hoofd keepers trainer, assistent- keeperstrainer John Emmerig; 
 • Medische staf : Niels Berrevoets, Remco van Vliet, vacature verzorger; 
 • Selectie manager & TC selectie: John Emmerig; 

De huidige keeperstrainer Jan Onck, Michel Voogt (trainer/begeleider 3e elftal) en verzorger Mark Akkerman leggen met ingang van het einde van dit seizoen hun taken neer. Voor de functies die door het vertrek van dit drietal vrijkomen, is MVV ’27 nog op zoek naar geschikte opvolgers. Geïnteresseerden kunnen zich natuurlijk melden.