MVV’27 VR1 – Msv’71 Vr1             Eindstand 5-0                                 Uiteindelijk loon naar werken!!!!                                                                 Meiden wat een heerlijke pot voetbal met weer een verschil tussen de 1e en 2e helft. Vooraf in de kleedkamer duidelijk aangegeven dat het geen #makkiezouworden en dat het een hele andere wedstrijd als vorige week zou worden. Dit zijn wedstrijden op zich en hebben niets te maken met de stand op de ranglijst.                                                                                            Eerste helft een probeersel uitgeprobeerd en dit was leuk en niets meer of minder. We kwamen lekker in ons spel en bij de eerste de beste aanval moest hun keepster al gestrekt naar de linker hoek om de bal er vakkundig uit te werken. We waren in 1e instantie blij dat ze keepte, want als speelster is ze ook mega goed, maar dit deed Neyka ook goed. We kwamen lekker in ons spel maar het was ietwat onrustig. Als we laag bleven met de bal hadden we heerlijke combies en daarnaast was er af en toe paniek en hanteerden we ineens de hoge bal. We zaten op hun helft maar hun uitvallen waren gevaarlijk en snel op de counter. Toch hielden we het goed dicht met de verdediging en kwamen we veel in hun 16 via de flanken. Na een leuke aanval via de linkerkant schoten we in de 16 tegen een hand en voor het eerst een penalty en O ja, wie neemt die. We kijken elkaar aan en Charel pakt boelkloedig de bal, legt hem op de stip en laat het net bollen en de 1-0 is een feit. Zelfs na die 1-0 werd het nog onrustiger en mede doordat de kansen er niet ingingen is het eigenlijk wachten op de 1-1 maar Lani staat der vrouwtje en houdt het doel schoon tot de rust.                          Tweede helft aangegeven dat we via de lage combies de aanval moesten blijven zoeken en vooral de rust te houden en gewoon eens rond te spelen achterin en dan op te bouwen. Makkelijk gezegd vanaf de zijkant, maar jullie deden het en de opdrachten werden goed uitgevoerd. Het blijft toch spannend en zo lang de 2-0 niet valt moeten we alert blijven achterin. Weer een mooie aanval over links en waarbij ik denk, oh hij gaat voor langs, gaat ie net voor het paaltje erin en Gaab ken juichen en wij uiteraard ook. Dan een brute aanslag op de uitstekend leidende scheids, hij krijgt de bal vol in het gelaat en de bril verdwijnt onder de rubberen korrels en met een snee in zijn neus (niet van de alcohol) moet hij even verzorgd worden door zuster Tessa (tuut-tuut-tu-tuut). Wedstrijd ligt even stil. Na de hervatting is het blijven voetballen en tandje erbij en dan moet het klaar zijn en toch blijft de counter in de lucht hangen. We wisselen wat posities en na een ietwat harde tekkel zijn we wel allemaal wakker en beseffen we dat we een tandje erbij moeten doen om het veilig te stellen. Een mooie combi met heerlijke driehoekjes via het middenveld trapt Gaab er nog 1 in de kruising, 3-0. De moed zakt bij Msv in de schoenen en we kunnen vrijuit voetballen. Met oogstrelend voetbal gaan we DOOOOR en het wordt een genot om naar te kijken. Trainingsvormen worden uitgevoerd en na een lekkere aanval weer over links krijgt Siempie de bal, keepster blijft staan en ze zoekt het hoekie uit, 4-0. Hierna nog een lekkere aanval en niet egoïstisch wordt ie voor gegeven en juffrouw Eef staat klaar om hem in te tikken, 5-0. Dan fluit de scheids af en kunnen we via de selfie naar achter de bar.                Meiden, ik noem vaak de doelpuntenmakers, maar wat hebben jullie allemaal heerlijk gespeeld en gestreden, zoals gebruikelijk en ook bij het wisselen van posities gewoon de taak uitvoeren die erbij hoort, dus Laan, Charel, Ler, Yootje, Joyce, Joell, Tes, Ro, Eef, Gaab, Ger, Roos, Ras en Siempie, top prestatie.                                                                                                      Moraal van deze wedstrijd: Als je elke week kan kiezen uit 14 meiden van de 19 en elke week zulke prestaties neerzet, dan kan je spreken over een compleet team.                                                                                                    Prettig weekend, tot maandag.                                                                     Josephine.