Op bezoek bij het op de tweede plaats staande WVK heeft MVV 27 een meer dan verdiend punt behaald. Zowel de harde wind als de warrig leidende scheidsrechter Marcel Maurits hadden nogal wat invloed op de wedstrijd. De wind deed de bal allerlei vreemde capriolen uithalen en de leidsman liet de beide assistenten met regelmaat staan, iets waar MVV 27 in de tweede helft tot tweemaal toe het slachtoffer van werd. Uiteindelijk kon men in de slotfase nog enigszins tevreden zijn door de gelijkmakende treffer van invaller Rick Zwaard.

Door blessures van zowel Harm Voogt als Sem Maaswinkel kreeg Ronald Arkesteijn vandaag weer een plekje op de rechtsbackpositie toebedeeld.Na bijna ‘n minuut spelen moest uitblinker Twan Lansbergen al redding brengen op een schot van Karam Boukhari. Die beginfase toonde al direct de invloed van de wind. Het spel oogde rommelig, passes bereikten aan beide kanten vaak niet de gewenste persoon.
Hoewel er eigenlijk geen bovenliggende partij was te ontdekken, kwamen de gastheren in het eerste kwart vaker voor het vijandelijke doel dan de bezoekers. Zo kreeg Hagenaar Fransesco Fens enkele prima kansen, maar greep Twan Lansbergen goed in door vroegtijdig uit te komen.

Met nog een kwartier te gaan kopte Leon van Kersbergen over en stuurde Erik van Geest de bal richting de verre hoek. In de 36e minuut knalde Haysam Aradelaziz hard via de onderkant van de lat binnen (0-1).De vreugde van de voorsprong duurde echter maar drie minuten. Aarzeling in de Maaslandse defensie gaf Francesco Fens de gelegenheid doeltreffend uit te halen (1-1).
Even daarna volgde een vroegtijdige aftocht van de met een bovenbeenblessure tobbende aanvoerder Lars Kloet. Zo wordt de selectie de afgelopen maand flink geteisterd door blessureleed en raakt de ziekenboeg voller en voller.
Op slag van rust bediende Erik van Geest vanaf de linkerzijde de meegelopen Lourens van Rooijen die de bal binnen schoof (1-2).

Na de onderbreking golfde het spel op en neer, maar nam MVV 27 bijna een grotere voorsprong. Een lob van Erik van Geest passeerde wel de Haagse doelman Sander van de Toorn, maar de lat bracht hem redding.Nadat Francesco Fens namens de thuisploeg weer eens gestuit was op Twan Lansbergen, kon men aan Haagse kant toch juichen. Karam Boukhara kon vanaf de rechterzijde voorgeven en invaller Rogier Beld binnen koppen (2-2). Dat de doelpuntenmaker eerst uit buitenspelpositie kwam terug lopen, werd door de arbiter niet als zodanig erkend.
Rogier Beld mocht drie minuten later weer, maar nu met de voet, op aangeven van Francesco Fens, zijn team op voorsprong brengen. En ook nu werd het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Hans Zwaard genegeerd door de arbiter, wat hem er zeker niet vrolijker op maakte.

Toch herpakten de Maaslanders zich. Echter, zowel Lourens van Rooijen als Dennis Louter troffen de WVK-doelman op hun weg. Op weg naar de gelijkmaker hield WVK’er Nick Brouwer bij een aan MVV 27 toegekende vrije trap de bal onnodig lang vast, waarna Fred van Maaswaal hem de bal wilde ontfutselen. De opvolgende slaande beweging van de Hagenaar werd door de arbiter vervolgens met geel erg schappelijk gestraft.Michael Berrevoets trof weer even later de lat, maar met nog zo’n vijf minuten te gaan kreeg MVV 27 de meer dan terechte derde treffer. Dennis Louter zette zich achter een vrije trap, doelman Sander van de Toorn liet deze glippen en Rick Zwaard drukte af (3-3).
Deze tussenstand werd ook de eindstand. Met de deling tegen de nummer twee hebben de Maaslanders toch weer wat vertrouwen kunnen opbouwen en dat geeft de burger moed voor de komende weken.

De opstelling: Twan lansbergen, Ronald Arkesteijn, Fred van Maaswaal, Quint van Stuivenberg, Jordi Lems, Lars Kloet (Jaco Buynink), Leon van Kersbergen (Rick Zwaard), Erik van Geest, Dennis Louter, Haysam Aradelaziz en Lourens van Rooijen (Michael Berrevoets).