Door de afgelasting van het competitieduel bij Verburch vond MVV 27 in het Vlaardingse CWO een prima oefenpartner om het nuttige met het aangename te verenigen. Tegen de tweedeklasser kon de technische leiding wat andere spelers inbrengen en anderen wellicht rust geven.
De eerste helft was van een redelijk niveau waarbij van klassenverschil op het kunstgras geen sprake was.
Na elf minuten spelen kwamen de Maaslanders aan de leiding door een Berrevoets-onderonsje. Yennick verzorgde de scherpe voorzet en Michael kopte van dichtbij binnen (0-1).
Halverwege het eerste bedrijf kwam Combinatie Wil Overwinnen op gelijke hoogte door de beste man aan Vlaardingse kant, verdediger Dwyrichelo Kampe (1-1).

Na de wisseling van helften waren de nodige toeschouwers, laat terug komend van de koffie, in de war. Werd er nu afgetrapt om de tweede helft te beginnen of hoe zat het nu? Nou, er werd reeds gescoord na zo’n 30 seconden en dat hadden de nodige mensen toch gemist. Een gebrek aan coördinatie en communicatie in de MVV 27-defensie gaf CWO-aanvaller Colin Pleysier de gelegenheid de 2-1 op het bord te zetten.De tweede helft zakte MVV 27 sowieso behoorlijk terug en CWO kon daardoor gemakkelijk een behoorlijk overwicht opbouwen wat weliswaar niet leidde tot nog meer treffers.

Grote pechvogel van de middag was Yennick Berrevoets die met een hamstringblessure naar de kant moest.
Voorafgaande aan dit duel waren CWO 2 en MVV 27 2 een 2-2-deling overeengekomen. De Maaslandse treffers waren van Jorrit Fortuyn en Ariën Oprel.

De startopstelling: Jari Boon, Sem Maaswinkel, Lars Kloet, Quint van Stuivenberg, Jordi Lems, Fred van Maaswaal, Yennick Berrevoets, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Lourens van Rooijen en Huib van Barneveldt.
Tijdens de tweede helft kregen ook Aad Siranarasit, Mike van Uffelen, Jeffrey Wupkes, Rick Vijverberg en Jaco Buynink hun speelminuten.