Hpsv Vr1 – MVV’27 VR1                Einduitslag 2-0

Als er ooit meer in gezeten had!!!!!

Er is maar 1…… HPSV. Inderdaad Jill, er is er maar 1 en als er ooit meer ingezeten had, dan was het vandaag. Met jullie tomeloze inzet was het echt mogelijk geweest vandaag. Op voorhand geprobeerd deze wedstrijd te verzetten omdat we van de 18 meiden maar 10 meiden van ons eigen team konden verzamelen. Door blessures en werk en omdat de KNVB wel eens rare beslissingen neemt met inhaal zaterdagen moesten we vandaag gebruik maken van onze Jill uit VR3 en onze Sarah en Britt van MO17-2 om toch op het veld te staan in het Zuiderpark.

We laten ons niet kisten en gaan er vol voor. Toch best wel goed grasveld vooraf, maar het werd al snel een vreselijk zwaar veld, waar we allebei last van hadden. We konden elkaar goed vinden en kwamen met goede combinaties best gevaarlijk in hun 16. Dan een heeeel lullig balletje wat er bij ons ingaat en ons even van ons stuk brengt. We gaan toch weer vol erop en zien een Hpsv wat met goede combinaties en heel veel wisselingen in het veld gewoon op 2-0 komt door een afstandsschot in het uiterste hoekje. Toch is er niets aan de hand en komen echt met gevaarlijke counters in hun 16 waar de bal er maar steeds net naast gaat. Er zit echt meer in en als het moet kunnen, dan vandaag.

2e helft een heel ander Hpsv en eigenlijk komen ze er niet meer aan te pas, buiten 2 gevaarlijke kopballen die over gaan. Wij komen in ons spel en met heerlijke aanvallen gaat de ene na de andere aanval net naast of in de handen van de keepster. Dan een aanval buiten de 16 waarbij Keash mooi de 16 in gaat en een speelster omzeilt die vervolgens de bal met der linkerhand gewoon tegenhoudt. De scheids weifelt het weg met de hand niet naar de bal, maar als hij hier een welverdiende penalty voor had gegeven, nou dan weet ik het zo net nog niet. Maar goed, niet treuren en doorgaan, want het zit eraan te komen en als die 2-1 valt, nou dan weet ik het nog niet. Goede aanvallen via rechts en links en paniek tegenhouden bij Hpsv en de ene na de andere corner wordt gegeven en alles net naast of in de handen van de keepster. Dan nog een terugspeelbal en ook daar fluit hij ook niet voor. Verder fluite hij uitstekend en was het een prima wedstrijd, lekker hard maar fair en na een handje na een “overtreding” was het wel steeds weer goed onderling met de meiden. Maar verdomme waarom zit het nu niet mee want zelfs de toeschouwers achter me begrepen niet dat hij er niet in ging en dat Hpsv echt een groot verschil was met de 1e en 2e helft. De scheids fluit af en we moeten het ermee doen.

Het is alleen wat Ger zei, hoe het ook was, we hebben er niets voor en in plaats van een verdiend gelijkspel of zelfs een overwinning, hebben we niets nada nul en hadden we op de 2e plaats kunnen staan en nu blijven we gewoon 5e met de winterstop. Maar ja, a(l)s is verbrande turf. Toch met een goed gevoel deze seizoenshelft afgesloten. We zijn begonnen met 18 meiden en hebben er elke week net  genoeg met aanvulling van MO17-2 en VR3 en dat zet mij wel te denken. Elk jaar zoveel blessures, is dat training, te hard in de duels of, ja zeg het maar.

Voor deze wedstrijd, Jill, Saar en Britt waanzinnig bedankt voor het mee willen doen. Jullie hebben er ons ontzettend mee geholpen vandaag. Vind het elke week weer leuk om te zien dat invalsters bij ons zo makkelijk inpassen qua spel, echt goed.

Moraal van deze wedstrijd: Er is maar 1… Hpsv, er is maar 1…Hpsv en als we ooit de kans hadden bij hun, dan was het vandaag.

Als je dan na afloop zo een lief cadeau krijgt met kaart, dan ben ik blij een onderdeel van de familie bij MVV’27 te zijn. Meiden, invalsters, trouwe supporters en lezers, ik wens jullie namens alle meiden en mezelf hele fijne Kerstdagen en een goede Jaarwisseling met allen die jullie lief zijn. We hopen jullie vanaf 12 januari weer te plezieren met onze inzet.

Josephine.