In poule 3B zijn de onderlinge verschillen niet al te groot en dat houdt in dat er iedere week een topprestatie geleverd dient te worden om de drie punten binnen te halen. Het duel tussen MVV 27 (nummer 7) en Schipluiden (3) was er dan ook weer één die alle kanten op kon. Het treffen in een regenachtige decor kende een hoog tempo met redelijk wat kansen over en weer. Het was zeker niet al te goed wat de acteurs lieten zien, maar de inzet en spanning vergoedde veel.

De opening leverde al direct een beeld van wat zou gaan komen. In een sneltreinvaart werd de aanval gezocht en dat het daarbij wel eens slordig aan toe kan gaan is een onvermijdelijk risico. Bij MVV ’27 werd soms gezocht naar moeilijke oplossingen, waardoor nogal eens balverlies geleden werd.
Na 16 minuten mocht MVV 27 toch de eerste kans noteren. Michael Berrevoets bereikte met zijn hoekschop Aad Siranarasit, maar diens halve omhaal werd gestopt door een tegenstander. Aan de andere kant zag Thom van Mil zijn uithaal gekeerd worden door de weer in de basis gestarte doelman Twan Lansbergen.
Die goalie wenste zich in de 29e minuut onder de grasmat te verstoppen. Bij een terugspeelbal speelde hij eerst een tegenstander uit, maar leverde deze vervolgens knullig in bij de net tevoren ingevallen Sjoerd Boks die dankbaar profiteerde (0-1).
Gesteld kon worden dat de bezoekers zeer effectief waren, want bij de eerstvolgende kans, zeven minuten later, verdubbelden zij de score. Sjoerd Boks werd op rechts gevonden, speelde Jaco Buynink uit en zocht dezelfde hoek uit (0-2).
Op slag van rust mocht Michael Berrevoets uithalen, maar Schipluiden-doelman Perry van Oeveren redde zijn ploeg.

MVV '27 1 - Schipluiden 1_117

MVV 27 kwam als herboren uit de rust, want spelend met meer concentratie en precisie werd de schade in zeven minuten hersteld. Eerst was het de direct na de thee ingevallen Haysam Aradelaziz die hard met links uithaalde (1-2) en vervolgens Harm Voogt die een rebound benutte na de voorafgaande aanval zelf te hebben opgezet (2-2). Even later mocht de Maaslandse rechtsback nog eens uithalen, maar nu was Perry van Oeveren hem wel de baas. Ook een pittige uithaal van Jordy Lems werd door hem gekeerd.
Schipluiden had vervolgens ook weer een enorme kans. Chris van Beurden speelde zich recht voor het doel vrij, maar zijn schot werd op de doellijn gekeerd door aanvoerder Lars Kloet.

MVV '27 1 - Schipluiden 1_176

In de 75e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Erik van Geest vond in de spits de geheel vrijstaande Dennis Louter die geen moeite had Perry van Oeveren te passeren (3-2).
Een mooie reden voor trainer Peter Broekman om weinig risico’s meer te nemen en achterin wat meer mankracht bij te plaatsen door Sem Maaswinkel in te brengen voor aanvaller Aad Siranarasit.
Nadat invaller Huib van Barneveldt nog eens hard had over geknald, kwam Schipluiden in de 84e minuut alsnog langszij door de derde treffer van Sjoerd Boks (3-3). Het slotakkoord was van de Schipluidenaren via Patrick Duijndam (kopbal naast) en Thom van Mil (schot over), maar de stand zou niet meer wijzigen.

De prima leidende scheidsrechter Dennis Broekaert uit Schiedam liet de spelers zoveel mogelijk spelen, maar zag zich wel genoodzaakt om zo nu en dan toch een geel kartonnetje te trekken. Aan Maaslandse kant ontvingen Yennick Berrevoets, Erik van Geest en Lars Kloet zo’n prent.

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes, Jaco Buynink, Michael Berrevoets (Huib van Barneveldt), Yennick Berrevoets (Haysam Aradelaziz), Jordi Lems, Dennis Louter, Erik van Geest en Aad Siranarasit (Sem Maaswinkel).