Net als een week eerder won de meest gelukkige ploeg. Toen wonnen de Maaslanders met wat mazzel bij HVV Hercules, maar nu viel het kwartje anders en bleven de punten in De Lier achter. Pas in de 89e minuut vond invaller Roy van der Sar namens de Lierenaren het doel.

Hoewel de intentie van MVV 27 was om behoudend te starten tegen de nummer twee was daar vanaf de eerste minuut eigenlijk weinig van te merken. Direct nadat de prima leidende scheidsrechter Arthur Ebink uit Oud Beijerland de partij had geopend, vlogen beide ploegen er met een hoog tempo tegenaan. Voordeel was zeker ook dat er twee voetballende teams elkaar troffen; het maakte het duel aantrekkelijk om te aanschouwen.
Na ’n kwartier vond er een lichte kanteling plaats en werd Lyra wat sterker, overigens zonder veel uitgespeelde kansen. Wat dat betreft konden de toeschouwers in de bittere kou wel genieten van de enorme werklust aan beide zijden, maar veel mogelijkheden waren er niet. Mocht er ’n keer een bal tussen de palen gemikt worden, dan zat er vaak toch weer een been tussen.
De Maaslandse defensie moest alert blijven bij de snel uitgevoerde en verre uittrappen van de Lierse keeper Ritchie de Vreede, maar men had daar een goed antwoord tegenover staan.
Bij MVV 27 was het spel van de rustig opbouwende en de weer in de basis teruggekeerde Yennick Berrevoets, spelend net voor zijn verdediging, een verademing. Vanuit zijn positie gaf hij leiding aan de opbouwende intenties.
Zoals aangegeven waren er weinig kansen, maar tegen de rust aan gaf Dennis Louter de bal mee met Michael Berrevoets wiens schot door de Lierse keeper ten koste van een hoekschop werd gekeerd.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen gingen volop op de aanval en hoopte op een foutje van de tegenstander. Een eerste kans van de thuisclub was er voor de sluwe invaller Jack Binnendijk die weliswaar het doel vond, maar werd aangespeeld in buitenspelpositie.
Met name over de rechterkant was er veel dreiging van MVV ’27, maar de eindpass ontbrak. De voorzetten werden te vaak een te gemakkelijke prooi voor de Lierse defensie.
De gastheren zaten ook niet echt stil en in de 75e minuut mazzelde MVV 27 toen ‘n naar binnen draaiend schot van Marc den Toom de verre paal beroerde.
Peter Broekman bracht het laatste kwartier in het energie vretende duel nog de verse krachten Rick Zwaard, Quint van Stuivenberg en Huib van Barneveldt binnen de lijnen, maar ook zij konden geen opening vinden in de verdedigingslinie van Lyra.
Het leek uit te draaien op een boeiende 0-0, maar in de 89e minuut kwam er alsnog een wijziging op het bord. Jack Binnendijk zocht aan de rechterkant de achterlijn, gaf hard en laag voor en Roy van der Sar stond bij de tweede paal op de juiste plaats om af te drukken (1-0).

De schade was in de resterende extra tijd niet meer te herstellen. Jammer, maar een heel groot compliment aan de spelers die er een prima wedstrijd van maakten en dat geeft weer het nodige vertrouwen in het duel van aanstaande zaterdag, thuis tegen Schipluiden.
Geel was er aan Maaslandse kant voor Harm Voogt, Michael Berrevoets en Rick Zwaard.

De opstelling: Tom van der Broek, Harm Voogt, Lars Kloet, Jordi Lems, Jaco Buynink, Sem Maaswinkel (Quint van Stuivenberg), Yennick Berrevoets, Michael Berrevoets, Dennis Louter, Erik van Geest (Rick Zwaard) en Aad Siranarasit (Huib van Barneveldt)