Een mooie winterochtend in Schiedam…..

Door de eindstand van vorige week liggen de verwachtingen hoog, maar onze mannen moeten het nog wel doen. Het begint nu ook anders dan vorige week. Al snel komt Tijn aan de bal door een verkeerde uittrap van PPSC. Snel richting het doel en zo kon hij de openingsscore maken. De 0-1 staat genoteerd.

Niet veel later wordt er door MVV een aanval van achteren opgezet. Erik krijgt de bal van David die goed stond te keepen. Alsof PPSC stil stond kwam Erik solo naar voren en maakte zijn actie ook zelf af met een mooi doelpunt. Onze mannen hebben allemaal blije koppies. Een volgende MVV aanval kwam heel goed op gang doordat de jongens heel goed overspeelden. Aannemen en door tikken, net als in de training. Goed gedaan trainers!! De keeper van PPSC stond goed opgesteld en kon het schot houden waardoor het eerste kwart eindigt met 0-2 op het bord.

Aan het begin van het 2de kwart gaat PPSC het anders doen. Ze komen steeds verder richting het MVV goal en het lukt ook om 2 keer te scoren. 2-2. MVV blijft goed druk zetten op de bal en zo viel er een eigen doelpunt in het PPSC goal. Doordat PPSC beter speelde konden onze mannen niet vaak goed richting het goal te komen. En als ze tot een schot kwamen stond de paal vaak in de weg. Maar ook had PPSC pech door tegen de palen van het MVV goal te schieten. Het lukte ze uiteindelijk toch om te scoren met een mooi hakje. 3-3 is dan de score aan het einde van het 2de kwart.

Door de kou werd er in de rust binnen bij de verwarming wat gedronken. Even op temperatuur komen. Opgewarmd beginnen de jongens aan het derde kwart. Door PPSC werd er wat fysieker gespeeld. Regelmatig werd er een duwtje uitgedeeld. Dat bracht onze mannen niet van de wijs. Uit een goed genomen corner van Ivan kon Justus vanuit de juiste positie voor het doel de bal mooi intikken. 3-4. Kort daarna ramde Mats na een mooie actie de bal in het net, 3-5 einde derde kwart.

Tijdens het vierde kwart bleef PPSC wel aanvallen maar het lukte ze niet om goed voorbij Metin en Ivan te komen. Die hielden samen de verdediging goed op slot. Nummer 7 van PPSC was groot en goed, maar hij werd goed gedekt door hun. Eindelijk kon Mats weer een heerlijk met zijn linker uithalen van ver. En met goed resultaat 3-6. Tijn scoort weer, een aanval die van achteruit wordt opgezet brengt de bal bij hem zodat het 3-7 wordt. Even later kiest Mats niet voor de hattrick maar paast heel scherp naar David, net iets te scherp. David kon zijn voet net niet goed tegen de bal krijgen en de bal gaat net naast. Jammer, maar toch weer goed gespeeld! Het lukt Tijn wel om een hattrick te maken met een afstand schot en floot de scheids het einde van de wedstrijd af met 3-8.