Na afloop waren er louter vrolijke gezichten te zien in het Maaslandse kamp. Met de tweede overwinning van het seizoen kon men opgelucht adem halen en op de ranglijst passeerde het team van Peter Broekman de nodige concurrenten. Na een matige eerste helft van beide kanten werd na de thee-onderbreking alsnog een aantrekkelijk potje voorgeschoteld. Dat MVV ’27 uiteindelijk de zege greep was zeker op basis van de meeste mogelijkheden dan ook verdiend.

De thuisploeg had zomaar na enkele minuten al een voorsprong kunnen koesteren. De nu in de basis gestarte Michael Berrevoets vond op links de geheel vrijstaande Dennis Louter, maar diens inzet kon gepareerd worden door doelman Benito Stijger en de rebound was te lastig voor de inkomende Huib van Barneveldt. Het had een mooie opsteker kunnen zijn.
MVV ’27 speelde voor de rust iets beter dan ’n week eerder tegen Maasdijk, maar de tegenstander was nu ook zeker van ’n beter kaliber. Ondanks die verbetering oogde het spel van de Maaslanders met regelmaat rommelig en onrustig met veel balverlies tot gevolg.
Alsof de ziekenboeg van de thuisploeg nog niet vol genoeg was moest Bret Rhijnsburger zich in de 26e minuut na een pittig duel met Ryan Harteveld laten vervangen door Quint van Stuivenberg.

MVV '27 1 - Verburch 1_016

Tegen de rust aan vond Huib van Barneveldt nog het zijnet na een voorzet van Aad Siranarasit. Het was opvallend dat het op de tweede stek staande Verburch niet één grote kans creëerde in dat tijdsbestek.

Wat ’n kwartiertje bijpraten voor effect heeft, werd aangetoond in het tweede bedrijf. MVV ’27 bloeide op en creëerde kans na kans. In minuut 55 kwam weer zo’n mooie gelegenheid voor om de score te openen. Aad Siranarasit zag zijn schot half gekeerd worden door Benito Stijger, maar die laatste redde alsnog fraai op de inzet van dichtbij van Michael Berrevoets.

MVV '27 1 - Verburch 1_118

De Verburch-keeper moest vervolgens nog eens redding brengen nadat Jaco Buynink hard met rechts uithaalde, maar in de 79e minuut was hij kansloos bij een woeste uithaal van Michael Berrevoets (1-0).
In die tussentijd kon de defensie van MVV ’27 zich redelijk gemakkelijk op de been houden tegenover de aanvallen van Verburch. Hooguit de hoekschoppen waren dreigend, maar met nog drie minuten te gaan had men een wel gelukje nodig. Harm Voogt moest staande op de doellijn redding brengen bij een levensgrote kans van Ricardo van der Knaap.

MVV '27 1 - Verburch 1_164

Die slotfase was zenuwslopend en na drie minuten extra tijd vond arbiter Jeroen Achterberg het genoeg. Dat was het moment dat er grote grijnzen op de gezichten verschenen. Drie punten erbij en doorstijgen van plek 12 naar 7. Wat kan voetbal soms toch leuk zijn!

Opstelling: Tom van der Broek, Harm Voogt, Lars Kloet, Jaco Buynink, Bret Rhijnsburger (Quint van Stuivenberg), Leon van Kersbergen, Michael Berrevoets, Jordi Lems, Aad Siranarasit, Huib van Barneveldt (Haysam Aradelaziz) en Dennis Louter.