Met lichte twijfel leefden de mannen van JO9-1 toe naar de wedstrijd tegen CWO JO9-1. Drie nederlagen op rij (twee keer in de competitie, een in de beker) zijn de Maaslandse talenten niet gewend. Kunnen we tegen CWO weer ouderwets tekeergaan?

Het eerste kwart belegert MVV het goal van de Vlaardingers, maar tot doelpunten leidt dit niet. Een enkele keer komt CWO in de buurt van onze goal, maar keeper Mats timmert de pogingen uitstekend uit zijn doel.

Binnen een paar minuten in het tweede kwart schudt MVV ’27 de kaarten voor deze wedstrijd. Tijn, David, Mats en Erik zorgen in een oogwenk voor een 4-0 voorsprong. Voor CWO is dit het signaal de witte vlag te hijsen en voor MVV om eindelijk weer eens een stormloop met vele doelpunten op te tuigen.

Afstandsschoten van Sem en David, dribbels van Erik, Tijn en Justus en de linker vlerk van Mats zorgen voor een doelpuntenaantal dat niemand weet bij te houden. Achterin houden keepers Mats en Erik en verdedigers Sem, Metin en David de deur op slot.

Dat een schitterende aanval over een aantal schijven op de doellijn vakkundig om zeep wordt geholpen door een botsende Justus en Erik, kan vandaag in de doelpuntenregen met een glimlach worden afgedaan. Zeker omdat Sem tien seconden later de bal van afstand weer langs de CWO-keeper peert.

Uitvoerig onderzoek doet vermoeden dat het aantal Maaslandse goals ergens tussen de 15 en 20 is uitgekomen. Het aantal Vlaardingse doelpunten laat zich wat eenvoudiger tellen: 1 (wel een hele mooie).

Met een flinke dosis getankt zelfvertrouwen kan het afstellen naar komende zaterdag alweer beginnen. Om 9.45 is het Schiedamse PPSC dan de tegenstander in Maasland.