Bij de aankondiging van Familiedag 2018 was nog voorzien dat op die dag niet alleen de MVV’ers van het seizoen bekend gemaakt werden. Ook zou de Rien van Eijmeren Award 2018 uitgereikt worden. Dat was alleen gerekend buiten de uiteindelijke winnaar, Ben van Mil. Die was toen namelijk op vakantie.

Het bleek even zoeken naar een geschikt moment, maar uiteindelijk werd de ALV aangegrepen om de award aan Ben van Mil uit te reiken. Daar werd hij allereerst naar voren geroepen om het speldje te ontvangen dat hoort bij het 50-jarig lidmaatschap van MVV ‘27. Toen preses Pieter van Rijs de andere gedecoreerden vroeg weer plaats te nemen, mocht Ben blijven staan om de Rien van Eijmeren Award in ontvangst te nemen.

Hoewel Ben zeer vereerd was met zijn award voelde hij zich ook enigszins bezwaard. “Als je bij de jaarlijkse vrijwilligersbrunch ziet hoeveel mensen zich inzetten voor MVV ’27… Hoeveel mensen daarvan eigenlijk óók in aanmerking kunnen komen voor de award.”
Al nabeschouwend aan de bar lukte het hem echter al snel zijn eigen inzet in het juiste perspectief te zien. Samen met kameraad en oud-teamgenoot Peet Doelman, eveneens ontvanger van het erespeldje voor het 50-jarig lidmaatschap, kwam Ben wel tot de conclusie dat de Award eerder buiten dan óp de groene mat is verdiend. “Onze optredens waren niet hoogstaand, maar we hebben wel, naar de olympische gedachte , altijd veel plezier gehad!”

De meest in het oog springende rol van Ben als vrijwilliger van MVV ’27 is toch wel die van clubarchivaris. Hiermee heeft hij, zoals Peet het fraai verwoordde, de geschiedenis van MVV ’27 naar de toekomst toe veiliggesteld. Vrijwel vanaf de basis heeft Ben het archief van MVV ’27 opgebouwd en ook met enige regelmaat gedeeld met belangstellenden. Afgelopen jaren heeft Ben namelijk meermaals presentaties gegeven over de geschiedenis van MVV ’27. Aan de hand van elftalfoto’s, eindstanden van competities en feitjes werden zo de verschillende tijdsperioden van onze vereniging doorgenomen. Uiteraard waren dit feesten van herkenning voor de aanwezigen.

Als lid van de communicatiecommissie zorgt Ben daarnaast vrijwel wekelijks voor het wedstrijdverslag van MVV ’27 1. Zijn positiefkritische houding, met de nadruk op positief, wordt daarbij zeer gewaardeerd door de selectiespelers. Al was de wedstrijd nog zo matig, Ben weet de positieve punten te benoemen. Ook levert hij binnen de commissie zijn bijdrage aan artikelen voor de MVV ’27 Seizoensgids en is hij verantwoordelijk voor de rubriek Vergeten Voetballers. In deze rubriek komen bij uitstek zijn liefde voor de pen en historie bij elkaar.

Al met al een waslijst aan vrijwilligerstaken  (en nog niet eens volledig). Méér dan voldoende voor een zeer terechte winst van de Rien van Eijmeren Award!