Het zag er zo goed uit voor MVV 27. De eerste “driepunter” in een thuiswedstrijd was zo goed als binnen, maar Rashid Gilkes, de 35 jarige spits van Naaldwijk, gooide diep in de blessuretijd roet in het eten voor MVV ’27: 2-2.

MVV ’27 had de achterhoede iets anders neergezet, deze keer stonden Lars Kloet en Jaco Buijnink in het centrum, geflankeerd door Harm Voogt op rechts en Bret Rhijnsburger op links. MVV ’27 kwam goed uit de startblokken. In de tweede minuut een uitstekende aanval over links Bret -Dennis en Huib deden alles goed en de bal werd door Aad over de doellijn gewerkt. De snelle voorsprong was een feit.

Naaldwijk was niet echt aangeslagen en zocht zoveel mogelijk de aanval via Karsten en Gilkes en de snel opkomende middenvelders Schipper en Bouritius. Naaldwijk claimde een handsbal in de 10e minuut maar scheidsrechter Chitan zag er niets in. MVV ‘27 verdiende qua veldspel een 2e doelpunt en was er dichtbij via een kopbal van Harm Voogt op de paal.

Na een lichte overtreding van MVV ’27 in de 42e minuut een mocht Sebastiaan van der Berg een vrije trap nemen. Naaldwijk is gevaarlijk bij dode spelmomenten en dat bleek ook nu weer. Van der Berg schoot de bal hard in de korte hoek en de gelijkmaker was hiermee een feit: 1-1.

Na de thee begon MVV ’27 met Michael Berrevoets voor Leon van Kersbergen .De eerste 10 minuten na de rust werd er prima gevoetbald en in de 51e minuut een uitstekende pass van Michael op Huib, die een teenlengte te kort kwam om het doel te treffen. De achterhoede van MVV ‘27 moest aan de andere kant ook goed bij de les blijven, met name de nummer 8 van Naaldwijk (Van Calsteren) was een handenbinder.

Broekman bracht met Haysam een extra spits in het veld in de zoektocht naar de drie punten. Bij een snelle aanval van MVV werd Aad onderuit gehaald heel MVV ‘27 dacht aan een strafschop maar dhr Chitan wilde van niets weten (een mooi VAR moment)… MVV ’27 zette door en de voorsprong kwam even late toch tot stand, weer dankzij Aad: 2-1.

Diep in de blessuretijd moest MVV ’27 nog een corner weggeven. Heel Naaldwijk incl. keeper Wubben was te vinden in het vijandelijke strafschopgebied. De bal kwam terecht bij spits Gilkes die met zijn rug naar het doelde bal terug wilde leggen op een opkomende medespeler. Deze wist hij echter niet te vinden, waarna hij op goed geluk een hakbal probeerde, die over de doellijn rolde. Het was zoals hij zelf ook later aangaf echt een “mazzelgoal”. Heel MVV ’27 baalde van deze late tegentreffer, waardoor de Maaslanders slechts één punt overhielden aan de wedstrijd in plaats van de gewenste drie.

Opstelling MVV ‘27: Twan Lansbergen; Lars Kloet, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger (Haysam Arabdelaziz), Harm Voogt (Mike van Uffelen); Sem Maaswinkel, Jordi Lems, Leon van Kersbergen ( Michael Berrevoets); Dennis Louter, Huib van Barneveldt, Aad Siranarasit.