MVV’27 VR1 – Maasdaik Vr2      Eindstand jawel 5-2

Wim Pullen haalt angst weg bij dames MVV’27 VR1 door gat te dichten in de 16!!!!

Er zat al weken een gat in de 16 ter hoogte van de penaltystip waar je als laatste dame of spits je eigen kan verstoppen en wat nog steeds niet gedicht was. Dan kunnen jullie Wim niet die altijd zorgt voor het bakkie koffie voor de coach op donderdagavond na de training. Hij hoort het laat de wedstrijd 5 minuten later beginnen door gewoon een schop, een emmer met zand te halen en het gat van Maasland te dichten, sjappoo!!!                                                                                                                    Wat vooraf bestempeld werd als wedstrijd der wedstrijden werd weer bewaarheid. Vooraf al het nodige over gezegd en gedacht. Lekker getraind ook op de omschakeling. Belangrijk is om je aan de afspraken te houden in het veld. Dit keer had die coach weer wat verzonnen. Koppeltjes in het veld. Hoe verzint ie het, waar haalt ie het vandaan? Achter alles zit een idee en zo gezegd, zo gedaan. Jullie laten het maar weer zien in het veld.

Vanaf het begin erop soort van 4-4-2 opstelling en kijken hoe zij reageren. Bij hun Romy en Shirley in het veld en wie dan op de goal en waarom? Maar goed, de kracht is uitgaan van je eigen team. We begonnen sterk en voor elk plekje werd gestreden. Overal er bovenop en doorschuiven en overnemen. Knokken voor elke meter gras. We stonden goed en onze verdediging kregen ze niet onder druk, mede omdat het middenveld sterk stond en mede door het inzakken van onze spits en de snelle counters van de buitenspelers. De verdediging stond als een huis en kon elke aanval opvangen met directe omschakeling. De 1-0 van Ras kwam als een ontlading en de 2-0 na een mooie aanval over links en schitterend afgemaakt door Roos. Na elke aanval van Maasdijk konden jullie na schitterend uit verdedigen via het middenveld omgeschakeld worden naar de voorhoede en eigenlijk had het zeer sportief spelende Maasdijk niets te vertellen mede doordat Shirley vakkundig uitgeschakeld werd. Rust.

Tweede helft wat moet je zeggen als het zo goed gaat en de jurkjes al klaar hangen voor het Oktoberfest. Jullie zaten er helemaal verrot bij vanaf mijn kant gezien en ik dacht nog als dat maar vol te houden is de tweede helft. Misschien vraag ik soms te veel van jullie, maar ja. Er werd nog een vraag gesteld over of het er dan echt zo goed uitzag vanaf de kant want in het veld werd het anders beleefd. Nou de eerste aanval van Maasdijk werd direct om zeep geholpen door het koppeltjes verhaal en het inzakken van onze spits. Ik zag weer een team die het ging doen. Mooie aanvallen met iedereen in bloedvorm. Het was echt een wedstrijd waarin alle 14 speelsters gewoon er stonden en konden doen wat gevraagd werd. Aanval over links Yo start de brommert maakt een combi is op snelheid gooit er nog een versnelling bij en maakt het zelf af 3-0. Dan een lange bal van rechts helemaal naar de andere kant en onze invalster Marinka begint aan een run met 3 Maasdijkse meiden in der rug en ze schiet gewoon heel koel de 4-0 in. Vergeet niet dat ze daarvoor al 90 minuten in de benen had van der eigen wedstrijd waarin ze met 3-0 won als 2e klasser tegen een Hoofdklasser. Ze moet wel hele speciale melk krijgen aan de keukentafel van de familie Suijker. De druk valt er een btje af en toch je weet nooit. Maasdijk krijgt hierna 10 minuten overwicht maar dat overleven we met zelfs een schot op de paal. Dan een ingooi van rechts van Fee naar Ger die teruglegt op de doorgeschoven Ler die een schot op goal doet wat echter een voorzet is geworden en dan het duveltje uit het doosje Ro tikt de 5-0 erin. Jullie blijven gaan en ook jullie zijn geen robots al zit het er dicht tegen aan en Maasdijk krijgt toch weer wat lucht. Hun Shirley zet een mooie aanval op en helaas de tegengoal ligt erin. De eer is gered voor hun zou je zeggen en natuurlijk klinkt 5-0 lekkerder maar ach. Dan nog een raar moment, de bal wordt gespeeld in onze 16 en waarschijnlijk ook de vrouw alleen de volgorde ken je anders over denken, penalty, maar goed wij hebben Lani. Aanloop schot en Lani pakt hem en werkt hem corner. Lange corner en helaas gaat die er dan toch in 5-2 maar meiden wat een uitslag en wat een wedstrijd.

Moraal van deze wedstrijd: Als het gat gedicht is door Wim Pullen, kunnen we voetballen en niet meer lullen.