Het voetbalbezoek aan SV Duindorp is niet helemaal meegevallen. MVV ‘27 leek lange tijd de wedstrijd aardig onder controle te hebben na de vroege voorsprong. De thuisploeg hanteerde veelal de lange bal om hun aanvallers te bereiken of juist weg te sturen en je zou toch zeggen dat die strijdwijze redelijk gemakkelijk te verdedigen is. Echter door een nadrukkelijk aanwezige fysiek waren de gastheren bijna niet van de bal af te krijgen. Daarnaast kampte de technische leiding van de Maaslanders met een meer dan gevulde ziekenboeg, waardoor er flink geïmproviseerd moest worden. Onder andere Leon van Kersbergen, Fred van Maaswaal, Erik van Geest, Jeffrey Wupkes, Joeri van Dongen, Thijs de Vast en Quint van Stuivenberg moeten noodgedwongen toekijken, waarbij gesteld kan worden dat enkelen inmiddels weer minuten hebben gemaakt in het tweede elftal.

De strategie van MVV ’27 was om behoudend te starten en het initiatief aan de gastheren te laten. Echter de eerste de beste keer dat de Maaslanders over de middenlijn kwamen, was het meteen raak. Harm Voogt zette in de 2e minuut door over de rechterkant en lag klaar voor Huib van Barneveldt die doelman Jermey Keus nog zag redden. De rebound was echter goed besteed aan Dennis Louter die hard en zuiver inschoot (0-1).
Met een lekker najaarszonnetje lag het tempo zeldzaam laag. MVV ’27 liet na de openingstreffer de thuisclub op het gemak weer opbouwen en daar had men de nodige moeite mee. Uiteindelijk kwam er weer een lange bal aan te pas en dan moest MVV ’27 daar maar weer op zien te anticiperen.
De mannen van Peter Broekman probeerden met goed fatsoen aanvallen op te zetten, maar mogelijkheden werden er nauwelijks gecreëerd.
In de tien minuten voor het rustsignaal was het even alle hens aan dek voor MVV ’27. SV Duindorp leek steeds dichter bij de gelijkmaker te komen. Ferry Roeleveld schoot hard en net over en men mocht een aantal hoekschoppen nemen. In de 41e minuut stopte Bret Rhijnsburger ten koste van een gele kaart Colin Schaap af op het randje van de zestien. De naar de verre kruising indraaiende vrije trap van Marvin Knoester was fraai, maar de atletische redding van Twan Lansbergen deed daar zeker niet voor onder.
En nog altijd voor de onderbreking moest de Maaslandse doelman nog eens optreden als reddende engel. Uit een voorzet kopte Andrew Zuurmond de bal terug in de voeten van Jody Erkens die op twee meter van de doellijn het uitgestoken been van Twan Lansbergen tegen kwam.

Na de thee zag MVV ’27 toch wat vaker kans om de defensie van SV Duindorp onder druk te zetten. Huib van Barneveldt vuurde net naast en de streep met links van Michael Berrevoets werd door doelman Jermey Keus tot corner verwerkt.
Mike van Uffelen tikte in de 67e minuut invaller Jamie van den Oever licht aan, maar scheidsrechter David Post vond het genoeg voor een pingel die door Robin van Roon hard werd binnen getrapt (1-1).
MVV ’27 bleef naar openingen zoeken en zo nu en dan was men dichtbij een treffer. Dennis Louter vond van dichtbij de Haagse keeper en invaller Aad Siranarasit onderschepte de bal en gaf voor aan Michael Berrevoets die het doel te hoog zocht.
Bij weer een Maaslandse aanval in de 79e minuut werd de aanval gestuit en de bal hard naar voren uitverdedigd waar Jamie van den Oever de iets te ver voor zijn doel geposteerde Twan Lansbergen verraste met een lob (2-1).
Vervolgens trad de Haagse vertragingstactiek in werking. Niet erg leuk, maar neem ze dat maar eens kwalijk. MVV 27 kwam nauwelijks meer aan de bal, laat staan aan een fatsoenlijke aanval.

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Mike van Uffelen, Lars Kloet, Jaco de Bruijn, Michael Berrevoets, Bret Rhijnsburger (Sem Maaswinkel), Jordi Lems, Dennis Louter, Haysam Aradelaziz (Rick Vijverberg) en Huib van Barneveldt (Aad Siranarasit).