Op een zonovergoten Sportpark De Commandeur werden de punten eerlijk verdeeld over beide partijen en dat kon als rechtvaardig worden gezien. MVV ’27 nam in het eerste bedrijf de leiding en creëerde nog een aantal flinke mogelijkheden. Na de thee waren de rollen omgedraaid en mochten de Hagenaars aanspraak maken op de gelijkmaker op basis van een overwicht en kansen.

Vanaf het beginsignaal van de licht geblesseerde arbiter Richard van der Zee, werd MVV ’27 direct onder druk gezet door de bezoekers. De Maaslanders lieten zich eenvoudig terugdrukken op eigen helft, maar het Haagse overwicht leverde niet meer op dan een goede schietkans van Daina Ridderhof  uit een hoekschop van Ricardo van Ballegooyen.
MVV ’27 kwam langzaam onder de druk vandaan en vond steeds vaker het doelgebied van Quick Steps. Een uitermate strak gegeven pass van Lars Kloet zette Dennis Louter vrij voor het doel, maar doelman Jeffrey Plugge lag in de weg.

MVV '27 1 - Quick Steps 1_132

Hoewel de partijen elkaar goed in evenwicht hielden kwam MVV ’27 verrassend op voorsprong. Uit een rebound in de 30e minuut kwam de bal in het bezit van Haysam Aradelaziz die uit de draai de bal binnen frommelde (1-0). Het leek een periode in te luiden dat de thuisploeg de gasten op de knie zouden krijgen. Een vrije trap van Michael Berrevoets werd door Jaco Buynink net over gekopt. Na een matige trap van doelman Jeffrey Plugge mocht nu Michael Berrevoets zelf uithalen, maar herstelde de goalie zich op tijd.
In de 45e minuut schreeuwde de Maaslandse aanhang om een penalty, nadat Dennis Louter binnen de beruchte lijnen was neergehaald. De arbiter besloot tot een hoekschop en dat was het zeker niet.

MVV '27 1 - Quick Steps 1_232

Dat MVV ’27 de Hagenaars voor de pauze niet meer pijn had gedaan, brak de ploeg na de rust op. Met deze minimale schade zocht men volop de aanval en de mannen van trainer Peter Broekman leken te veel onder de indruk te zijn van de felheid waarmee dat gepaard ging.
Uit weer een corner van Ricardo van Ballegooyen moest Haysam Aradelaziz op de doellijn redding brengen bij een  kopbal van Daina Ridderhof. Invaller Roan van Baaren vond vervolgens bij zijn poging uitblinker Twan Lansbergen op zijn weg en even later schoot hij hard voorlangs. Rond de 66e minuut moest Jaco Buynink op zijn beurt ook al op de doellijn redding bij een poging van Nickey Danen.

Om de boel achterin wat meer dicht te timmeren werd de weer van een blessure herstelde Harm Voogt ingebracht. En even later was er de comeback van Yennick Berrevoets na anderhalf jaar van blessureleed die een positie net voor de verdediging in nam.
Toch konden de verse krachten niet verhinderen dat Quick Steps aan de verdiende gelijkmaker kwam. Met veel mensen om hem heen wist Roan van Baaren in de 86e minuut de 1-1 binnen te trappen.

MVV '27 1 - Quick Steps 1_227

Quick Steps-trainer Dick Hooning gebaarde naar zijn spelers dat hij met deze deling kon leven en wilde verder ook niet al te veel risico’s nemen. Toch had het zomaar 2-1 kunnen worden. Huib van Barneveldt brak uit over de rechterzijde en gaf uitstekend voor op Michael Berrevoets die vervolgens te zwak afdrukte.
En zo werd een tot het einde spannend potje besloten met een terechte deling.

Opstelling: Twan Lansbergen, Ronald Arkesteijn (Harm Voogt), Lars Kloet, Mike van Uffelen, Jaco Buynink, Michael Berrevoets, Erik van Geest, Rick Vijverberg, Aad Siranarasit (Yennick Berrevoets), Haysam Aradelaziz (Huib van Barneveldt) en Dennis Louter.